ABD’den Türkiye’ye Osman Kavala çağrısı: Derhal serbest bırakılsın

"Türkiye'ye AİHM kararlarına uyma ve kendi iç hukuku ve uluslararası yükümlülükleri uyarınca davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm getirmesi konusunda ısrar ediyoruz"

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye, 3 yılı geçen süredir tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması yönünde çağrıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’ye yapılan çağrıyı paylaştı. Price’in duyurduğu yazılı açıklamada, "Kavala aleyhindeki yanıltıcı suçlamalar, devam eden tutukluluğu ve aleyhindeki davaların birleştirilmesi de dahil olmak üzere yargı sürecinin nihayete ermesinde devam eden gecikmeler, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye saygının altını oymaktadır" ifadelerine yer verildi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington'un, ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey'in, yargı sürecine dahil edilmesi 'endişeyle not ettiği' kaydedilen açıklamada, "Dr. Barkey aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğuna inanıyoruz" denilerek, davanın hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerektiği belirtildi.

Öte yandan açıklamada, "Türkiye'ye AİHM kararlarına uyma ve kendi iç hukuku ve uluslararası yükümlülükleri uyarınca davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm getirmesi konusunda ısrar ediyoruz" diye kaydedildi.

Osman Kavala’nın, ABD’de yaşayan ve düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi’nin (CFR) kıdemli uzmanı olan Henry Barkey ile birlikte yargılandığı dava, yeniden yargılaması yapılacak. Davanın üçüncü duruşması 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21 Mayıs’ta görülecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU