İsrailli şarkıcıyla düet yapan Faslı Sanaa Muhammed Kuveyt’te gözaltına alındı

"Sanaa kendini Kuveyt'te korkunç bir karışıklığın ortasında buldu"

Aralık 2020’de Fas ve İsrail'in, tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığı açıklanmıştı (YouTube - Elkana Marciano)

Faslı şarkıcı Sanaa Muhammed, İsrailli şarkıcı Elkana Marziano'yla yaptığı düet yüzünden pek çok sorunla karşı karşıya. Düetin yayımlanmasının ardından ölüm tehditleri almaya başlayan Muhammed, Kuveyt'te gözaltına alındı.

Muhammed, gelen tepkilerin ardından gözlerden uzaklaşmış ve İsrail'de yayın yapan Channel 12 adlı kanalla yapacağı röportajı iptal etmişti. Muhammed, durumunun iyi olduğunu bildirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marziano ise yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

Biz çok görüşüyoruz. Dilini (Arapça) biraz konuşuyorum. Doğal bir anlaşmaydı. O Fas'ta ve ben Faslıyım. Yani bu işbirliğini gerçekleştirmek heyecan verici ve alabileceğim en büyük hediye.

Muhammed'in söz konusu şarkı yayımlandıktan 24 saat sonra Kuveyt'te gözaltına alındığı ortaya çıktı.

 

 

İsrail merkezli haber sitesi i24News'ın aktardığına göre, Muhammed’e yakın adı açıklanmayan bir kaynak şöyle konuştu:

Sanaa kendini Kuveyt'te korkunç bir karışıklığın ortasında buldu. İsrail'le Kuveyt arasında diplomatik ilişki olmadığı için gözaltına alındı. Şu an başı belada. Ancak serbest bırakılacağı ve Fas'a geri döneceği düşünülüyor.

Aralık 2020'de BAE ve Bahreyn'e katılan Fas, İsrail tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, Times of Israel, i24News

DAHA FAZLA HABER OKU