Erdoğan: Kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, mızıkçılık yapmaya hakkı yoktur

Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'ndaki iftarda çiftçilerle bir araya geldi

Fotoğraf: AA

Türkiye ittifakı sözlerini yineleyen Erdoğan “Türkiye ittifakı diyorum, neden? Çünkü yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz da onun için” ifadelerini kullandı.

Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arnavut,Boşnak, Roman ayrımı olabilir mi? Hayır. Bizim  dinimizde, inancımızda böyle bir şey yok. Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar, ama biz bunu böldürtmeyeceğiz. Ben Kürdü de seviyorum, Türkü de. Lazı, Çerkezi, Gürcü, Abaza, Arnavutu, 82 milyonu aynı şekilde seviyorum.

Erdoğan, yenilenen İBB seçimlerine ilişkin ise “Hiç kimsenin sandığın mahremiyetine el uzatmasına izin vermedik, bugün de vermeyeceğiz” dedi.

Hırsları için Türkiye gemisinin altını oyanlara inat hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, teröre ve şiddete tavır alan tüm vatandaşlarımızı asgari müştereklerde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Milli irade düşmanları istemese de  demokrasimizin kalitesini, kalibresini yükseltmeyi sürdüreceğiz. Milletimizin söz söylediği en büyük arena sandıklardır. Sandık demokrasinin namusu, milletin onurudur. Biz bugüne kadarki mücadelelerimizin hepsini sandıktan çıkan iradeden aldığımız güçle kazandık. Tek parti döneminde olduğu gibi sandık sonucunu kendi keyfine göre dizayn etmesine izin vermedik, bugün de vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşmüşse en doğru yol yeniden milletin hakemliğine başvurmaktır. Hiç kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için karşısındakileri ve yargıyı suçlamaya hakkı yoktur. Hırsları için Türkiye gemisinin altını oyanlara inat, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun teröre tavır alan bütün vatandaşlarımızı asgari müştereklerde bir araya getirmeye çalışıyoruz. 82 milyonun refah ve huzuru arttı. Türkiye güçlendikçe milletimizin cesareti de yükseldi.

Çiftçilere verilen desteklerin artırılması

Bu sene destek miktarını, eski rakamla söylüyorum 16 katrilyon liranın üzerine çıkartıyoruz. Gübre ve yemden alınan KDV'yi tamamen kaldırmanın yanında 'mazotun yarısı sizden yarısı bizden' diyerek çiftçilerimizin üretim maliyetlerini ciddi oranda düşürüyoruz. 2023'te buğday üretimini 22 milyon tona, baklagilleri 1,5 milyon tona, pamuk üretimini ise 3 milyon tona ulaştıracağız, kararlıyız. Hayvancılığa verilen desteklerin de artarak devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyükbaş hayvan sayısını 2019'da 17,5 milyon başa, 2023 yılında ise 19 milyon başa çıkarmayı hedefliyoruz. Küçükbaş hayvan sayısını 2019'da 53 milyon başa, 2023'de ise sürü büyütme projemizle 100 milyon başa yükseltmeyi planlıyoruz. Bayrama kadar 2,4 katrilyon kütlü pamuk, 662 trilyon yağlık ayçiçeği ve 385 trilyon çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU