Özkök: Üç beş saati yönetemeyen biri, 360 gün partiyi yönetebilir mi?

“Kimin onun arkasına takılacağını çok merak ediyorum”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, CHP’nin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin partiden istifa ederek yeni bir oluşum için yola çıkmasını yazdı. Özkök, 2018'de Cumhurbaşkanlığı seçim gecesini hatırlatarak İnce için “Üç beş saati yönetemeyen biri, 360 gün partiyi yönetebilir mi?” sorusunu sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özkök, bugünkü köşe yazısında İnce ile ilgili olarak şunları yazdı:

Önceki gün CHP’den ayrılan Muharrem İnce’nin konuşmalarını dinlerken, seçim gecesine döndüm. Sonuçlar gelmeye başladıktan sonra Muharrem İnce’nin ortadan kaybolmasını, o gece halkın yarısında yarattığı düş kırıklığını, evlerde konuşulanları hatırladım. İsmail Küçükkaya’ya küçük bir mesaj gönderip, kendisine oy verenlere iki kelime sözü bile çok gören o davranışı hâlâ anlamış değilim... Ama bildiğim şu: O gece kendisine oy verenlerin pek çoğunu kaybetti.

“Kutuplaşmış bir ülkede, milyonların size umut bağladığı bir gece böyle esrarengiz şekilde ortadan kaybolma hakkınız yoktur” diyen Özkök, şöyle yazdı:

Çıkıp size oy veren milyonlarca insana teşekkür edersiniz. Gelecek seçim için umut verirsiniz... Böyle bir gecenin üç-beş saatlik psikolojisini yönetemeyen bir siyasetçinin bir partiyi 360 gün nasıl bir psikoloji ile yöneteceğini ve kimin onun arkasına takılacağını çok merak ediyorum. CHP’yi bölebilir mi? Bilemem... Bölerse bunu tarihe kendi açısından bir siyasi başarı olarak geçirebilir mi... İşte onu hiç tahmin etmiyorum.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU