AK Partili Göksu: Altyapıyı biz bitirdik, çeşmeden su akmasaydı İmamoğlu indirim yapabilir miydi?

AK Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, "İstanbul'da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem imamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi” dedi

Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart yerel seçimleri öncesi konutlarda tüketilen suya indirim yapılacağını vaat etmiş, mazbatası iptal edilmeden önce de evlerde kullanılan suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 indirime gidilmesi talimatını vermişti.

O talimat YSK’dan gelen seçimin yenilenmesi talimatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan AK Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun vaatlerini Binali Yıldırım'ın sahiplendiği ile ilgili eleştirileri cevapladı:

"Biz 2070 yılına kadar İstanbul'un bütün su altyapısını bitirdik. İstanbul'da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem İmamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi? Bu şehre suyun, ulaşımın altyapısını biz getirdik"

İndirimlerin daha önce değil de neden şimdi indirim yapıldığına ilişkin de konuşan Göksu, "Çok basit bir hesap var. Siz bir işletme açsanız önce amortisman giderlerini çözersiniz sonra müşterinize daha fazla konfor sağlayacak imkanlar sunarsınız" dedi.

Ulaşımla ilgili indirimleri de ilk önce AK Parti'nin yaptığını söyleyen Göksu, İstanbul'da en fazla yatırım yapılan alan ulaşımdır. Bütçemizin büyük bölümü ulaşıma gidiyor zaten. Öğrenci pasosundaki indirim süreç içinde çözülebilecek bir şeydi, çözüldü. Bayramlarda indirimi zaten AK Parti başlatmıştı. Dini bayramlarda, özel günlerde ulaşım ücretsizdi. Biz buna 19 Mayıs'ı ve sınav zamanlarını da ekledik" ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Göksu milli bayramlarda neden indirim yapılmadığı sorunusu ise, "Vatandaştan çok fazla izdiham oluyor diye şikayetler aldık" diye yanıtladı.

 

RS FM/ Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle

 

DAHA FAZLA HABER OKU