Boğaziçi öğrencilerinden rektör yardımcılığını kabul eden İnci’ye: Utanmıyor musunuz?

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak görevlendirilen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, okula girişi sırasında öğrencilerin tepkisi ile karşılaştı

Boğaziçi Üniversitesi’nde günlerdir protesto edilen Rektör Melih Bulu’nun  yardımcılıklarına 5 haftalık arayış sonrasında Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğrenciler protesto etti: Utanmadınız mı?

Rektör yardımcısı olarak görevlendirilen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, bugün özel güvenlikler eşliğinde okula girişi sırasında Boğaziçi öğrencileri tarafından protesto edildi.

Prof. İnci’nin yanına giden öğrencilerden biri, “Fizik bölümünden 2 öğrenci tutukluyken utanmıyor musunuz rektör yardımcılığını kabul etmeye” diye sordu.

Prof. İnci ise öğrencilere “Başka söyleyeceğiniz var mı?” yanıt verdi.

Bunun üzerine bir başka öğrenci ise “Sizin rektör yardımcılığını kabul etmeniz bunları meşrulaştırmıyor mu sizce? Cevap vermeyecek misiniz” diye tepki gösterdi.

İnci’nin “Bir düşüneyim ondan sonra” yanıtına karşı öğrencilerden “Düşünmediniz mi? Bu görevi düşünmeden mi kabul ettiniz” tepkisi yükseldi.

“O zaman sizi dinleyecek öğrenci bulamayabilirsiniz”

Bir süre daha öğrencilerin tepkilerini dinleyen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, “Ben şimdi toplantıya gideceğim. Tekrar konuşuruz, ben sizi dinleyeceğim” dedi.

Öğrenciler ise “Zaten hep öyle olur”, “O zaman sizi dinleyecek öğrenci bulamayabilirsiniz” gibi sözlerle İnci’ye olan tepkilerini dile getirdiler.

Eski öğrencilerinden İnci'ye mektup: Hayal kırıklığına uğradık

Öte yandan Melih Bulu'ya rektör yardımcısı olarak ataması yapılan Mehmet Naci İnci'ye eski öğrencileri 'İstifa' çağrısı yaptı.

Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci İnci'ye hitaben bir mektup yazan Boğaziçi Fizik mezunları ve eski araştırma görevlileri "Çok uzun zamandır üniversitemizin değerlerini ve kültürünü çok iyi bildiğini düşündüğümüz siz hocamızın, bu kültürü yok sayan ve zorla çiğnemeye çalışan birinin yardımcısı olarak yanında duracak olması fikri bile bizi büyük hayal kırıklığına uğratmıştır." dedi.

"Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü bir grup mezun ve eski araştırma görevlisi" imzasıyla yayınlanan mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Eski öğrencileriniz olarak sizi haktan ve doğruluktan yana biri olarak tanırız. Bölümde ve üniversitede itibarlı birisiniz. Biz sizi hâlâ bu şekilde hatırlamak, yıllar boyunca böyle anmak istiyoruz. Eski bir hocamız olarak sizi, rektör yardımcılığı görevinden istifaya davet ediyoruz"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU