Erdoğan ile görüşen Feyzioğlu açıklama yaptı: Vatandaşımızı kucaklamanın yolu yargımızı güvenilir kılmaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kabul etti. Feyzioğlu 35 dakika süren görüşmenin ardından yazılı açıklama yaptı

Fotoğraf: barobirlik.org

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü.

Görüşmeye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. 
 

feyzioğlu erdoğan abdülhamit gül Fotoğraf barobirlik.org_.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve TBB Başkanı Feyzioğlu'nun görüşmesi yaklaşık 35 dakika sürdü /  Fotoğraf: barobirlik.org


“Türkiye ‘hukukun üstünlüğü’ hususunda uzlaşmalı”

Metin Feyzioğlu görüşmenin ardından gündeme konularla ilgili yazılı açıklama yaptı:

“Türkiye önümüzdeki dönemde yargısını çok güvenilir hale getirmek zorundadır. Bunun için bir yandan kanunlarımızda değişikliklere ihtiyaç vardır. Diğer yandan da eğitim reformu ve sınav yoluyla hukukçu kalitesini yükseltmemiz gereklidir. 82 milyon vatandaşımızı kucaklamanın ve sahiplenmenin yolu, yargımızı güvenilir kılmaktır. Türkiye'de herkesin üzerinde uzlaşması, anlaşması gereken husus 'hukukun üstünlüğü'dür.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı görüşmeyi kendisinin talep ettiğini belirtti ve son halini almak üzere olan yargı reformu ile ilgili çözüm önerilerini sunduklarını söyledi.
 


Feyzioğlu görüşmede; Ankara Adliyesi projesi, avukatlık hizmetlerinde KDV indirimi ve avukatlara yönelik şiddetin önlenmesi gibi konuların da ele alındığını da söyledi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU