İmamoğlu: 8 gün geçti, ortada gerekçeli karar da yok soruşturma da

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Şirinevler pazarını ziyaret etti

Fotoğraf: AA

Ekrem İmamoğlu pazar ziyaretinde hem halkla hem esnafla sohbet etti ardında da basın mensuplarının sorularını yanıtladı, bir kez daha YSK’nın İstanbul seçimini yenileme kararını değerlendirdi:

“123 sandıkta kurulan sandık kurulu üyelerinin memur olmadığına dair bir şaibe üretildi. Bu şaibe üzerinden ilçe seçim müdürleri, kurul üyeleri, sandık kurulundaki o bahsi geçen üyelerle ilgili soruşturmadan bahsedildi. 8 gün oldu kardeşim, hani o soruşturma, hani o yüzlerce kişi, ne karar verildi, hangi ifadeler alındı, ifadeler alındı mı, alınmadı mı? Tam 8 gün geçti, gerekçeli karar yok. Gerekçeli karar olmadığı gibi ortada soruşturma da yok. Soruşturmayla ilgili herhangi bir açıklama da yok. Gerekçeli karara dönük konuşmalar var ama bu konuşmaların karşılığında gerekçeli karar için talimat gibi yapılan konuşmalar nereye varacak?”

Ekrem İmamoğlu dün İBB Meclisi’nde alınan kararlar hakkında da konuştu:

"Verdiğimiz taahhütlerden ilk bölümünü, şu anda görev alanından uzakta olsak da dün itibarıyla hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dediğim gibi aldatma ve aldatılma dönemi bitmiştir" 

“Binali Yıldırım'ın seviyesi düşük bir dil kullanıyor"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin, "Rakibiniz, oylar çalındı iddiasını sürdürüyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"İnanın Sayın Binali Yıldırım'a cevap verecek dili bulamıyorum. Onun için o seviyeye inmeyeceğim, öyle bir tarifte bulunması büyük bir talihsizlik. Devletin her kademesinde bulunmuş bir insan için sözleri büyük bir talihsizlik. Akıl dışı bir siyasi manevra olarak görüyorum. Seviyesi çok düşük bir dil kullanılıyor üzülüyorum. Şu arkamda duran, caddede, koridorlarda yürürken insanların sıcaklığını görüyorum ki, şu geçtiğimiz 5 ay içerisinde, Allah esirgesin öyle bir huyumuz asla olmadı ama, çalmak kelimesini kullanacaklarsa gönülleri çaldığım doğrudur."


AA

DAHA FAZLA HABER OKU