Belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla görevden alınan AK Parti'li başkan: 3 yıl sonra aklandım ama beni yediler

Ahmet Çamyar, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesi ile görevden alındı. Danıştay, üç yıl sonra Çamyar hakkındaki suçlamaların asılsız olduğuna karar verdi

Fotoğraf: İHA

2014 yılında yapılan seçimlerde yüzde 58 oy alarak Ordu'nun Ünye ilçesinde AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Çamyar, her yıl Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde bir bulgu olmamasına rağmen 2016 ve 2018 yıllarında İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından incelemeye alınmıştı.

Müfettişler tarafından yapılan inceleme sonucunda tespit edilen 9 konuda 'belediyeyi zarara uğrattığı' gerekçesiyle Çamyar hakkında soruşturma açıkladı ve 2018'de görevinden alındı. 
Ancak Çamyar, müfettişlerin soruşturma açılması talebi için Danıştay'a itiraz etti. 

3 yıl sonra kararını açıklayan Danıştay, "soruşturmaya gerek yoktur" kararı verince, hakkında yapılan suçlamalar da ortadan kalktı.

"Hak yerini buldu ama olan bana oldu"

Gazete Duvar'ın haberin göre, Ahmet Çamyar, Ünye'de 2 dönem ilçe başkanlığı yaptığını ve halen AK Parti üyesi olduğunu söyledi.

İlçede partinin kurucuları arasında yer aldığını vurgulayan Çamyar şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olan ve AK Parti'yi bitirmek isteyen kişilerin bir planıydı bu. Sayıştay her yıl inceleme yapıyor bir şey bulamıyor. Ama İçişlerinden gelen müfettişler uydurdukları sebeplerle beni görevimden ettiler. 2018 yılında Sayıştay denetim yaptı. Bir şey bulamadı. Sonra müfettişler inceleme yaptı. 9 maddeden soruşturma izni verilmesini talep ettiler. Ve soruşturmanın sağlıklı yapılması için görevden alındım. Danıştay'a itiraz ettik. Bizim itirazımızı yerinde gören Danıştay, soruşturmaya gerek yoktur dedi. Bugün ise hak yerini buldu ama olan bana oldu.

Çamyar, müfettişlerin 9 ayrı konuda belediyenin zarara uğratıldığı yönünde rapor hazırladığını ama Danıştay'ın incelemesinde bu zararların oluşmadığı yönünde karar verdiğini söyledi. 

Çamyar, ayrıca, "3 yıl sonra aklandım ama beni yediler. Siyasete dönmeyi düşünmüyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU