Saadet Partisi 23 Haziran’da “yarışa devam” dedi

İptal edilen İBB seçimlerinde 103 bin oy alan SP, 23 Haziran’da yenilenecek seçimlere de girecek. Partinin adayı değişmiyor

SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar

Saadet Partisi, 23 Haziran için kararını verdi. 

İptal edilen 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da 103 bin oy alan Saadet Partisi, seçimlerin yenileceği 23 Haziran’da da mevcut adayları Necdet Gökçınar’la devam etme kararı aldı.

"Bu seçimde İstanbul 16 milyon değil, 82 milyondur"

SP Lideri Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada, “Bu seçimde İstanbul 16 milyon değil 82 milyondur. İstanbul Türkiye’nin kalbidir ve İstanbul’un yorulması Türkiye’nin yorulması demektir. Bu kararla verdiğimiz karar Türkiye’mizin önünü açmaya yöneliktir” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üslup uyarısı

Karamollaoğlu, başta seçime girecek parti ve adaylar olmak üzere bütün vatandaşlardan üslup ve davranışlarına her zamankinden daha fazla hassasiyet göstermesini isteyerek, “23 Haziran çatışmanın değil dayanışmanın tarihi olsun“ dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, parti yönetiminin aday göstermek istemediğini ancak stratejik olarak bunun AK Parti’ye yarayabileceği ve aday çıkarmadıkları takdirde SP’ye oy veren kitlenin AK Parti’ye de kayabileceği gibi bir endişeleri olduğunu iddia ederek, “Bu stratejiyi kendi seçmenini AK Parti’ye gitmemesi için ablukaya alma, izole etme stratejisi olarak tanımlayabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU