Gizli görüşme ortalığı karıştırdı: "Meghan Markle ve Prens Harry, ABD siyasetine karışıyor"

Meghan Markle ve Prens Harry kısa süre önce Kraliyet'in oğullarının doğum belgesini değiştirdiğinin ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti

Meghan Markle ve Prens Harry'nin Netflix'le imladığı anlaşmanın Kraliyet'te tedirginlik yarattığı belirtilmişti (AFP)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın, ABD siyasetinin etkili figürlerinden biriyle yaptığı görüşme medyaya yansıdı. Çiftin politikayla düşünülenden daha çok ilgilendiğine dair tartışmalar alevlendi.

Page Six'in aktardığına göre Sussex Dükü ve Düşesi'nin, ABD başkanlık seçimlerine bir aydan daha az bir süre kala 19 Ekim'de Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'la yaklaşık bir saatlik görüntülü görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftin Newsom'la görüşmede hangi konuları ele aldığı bilinmese de Newsom o sırada ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yerini Senato'da kimin dolduracağına dair verilecek kararla gündemdeydi. 

Newsom nihayetinde Harris'in yerine geçmek üzere Alex Padilla'yı seçtiğini açıklamıştı. Her ne kadar Harry ve Meghan çiftinin siyasetten uzak kalacağı beklense de ortaya çıkan haberler durumun aksine işaret ediyor gibi görünüyor. 

Çiftin Donald Trump ve Joe Biden arasında geçen seçim yarışında Amerikalıları oy vermeye teşvik etmesinin Kraliyet'i rahatsız ettiği de belirtilmişti. 

Prens Harry eylülde, "Kasıma yaklaşırken nefret söylemini, yanlış bilgileri ve internetteki olumsuzlukları reddetmemiz hayati önem taşıyor" ifadelerini kullanmıştı. Markle ise, "Seçime 6 hafta kaldı ve bugün seçmen kayıt günü. Her 4 yılda bir bize 'Bu hayatımızın en önemli seçimi' deniyor. Fakat bu yılki gerçekten önemli" diye belirtmişti. 

 

Independent Türkçe, Page Six

DAHA FAZLA HABER OKU