İngiltere adına casusluk yapmakla suçlanan İranlı kadına 10 yıl hapis

Aras Amiri, akraba ziyareti sırasında tutuklanmıştı

İran yargı sözcüsü Hüseyin İsmaili / Fotoğraf: Tasnimnews

Nükleer füze programı nedeniyle Batı ülkeleriyle gerilim yaşayan İran, İranlı bir kadının İngiltere adına casusluk yaptığı gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

aras amiri
Aras Amiri / Fotoğraf: Twitter

Fars haber ajansının aktardığı bilgiye göre basına açıklama yapan yargı sözcüsü Hüseyin İsmaili, “Tutuklanan kadın British Council adına çalıyordu İngiltere istihbaratı ile işbirliği içindeydi. Yaptığı itiraftan sonra mahkeme 10 yıl hapsine karar verdi” dedi.

British Council, merkezi İngiltere’de olmak üzere yüzden fazla ülkede eğitim ve kültür faaliyetleri düzenleyen bir kurum.

Geçtiğimiz yıl İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Batılıların İran’a yönelik casusluk girişiminde bulunduğuna yönelik açıklamasının ardından son zamanlarda İran’da casusluk suçlamasıyla tutuklanan kişi sayısında artış yaşandı.

British Council, geçtiğimiz ay konsey çalışanlarından biri olan Aras Amiri’nin İran’daki akrabalarını ziyaret ettiği sırada güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını açıklamıştı.

İngiltere’deki Kingston Üniversitesi sanat-felsefe bölümü öğrencisi olan Aras Amiri, on yıldır İngiltere’de yaşıyordu. 

İngiliz Kültür Konseyi’nin İran ve İngiltere arasında gidip gelen kültür ve eğitim etkinliklerine görevli olarak katıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independentarabia.com/node/24321

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU