The Independent Premier Lig'in en iyilerini seçti

İşte unutulmaz anları, en iyi futbolcusu ve en iyi takımıyla bu sezon Premier Lig’e damgasını vuranlar...

The Independent ekibinin seçtiği "Yılın Takımı" 

Miguel Delaney & Jonathan Liew & Jack Pitt-Brooke & Mark Critchley & Simon Hughes - The Independent

2018-2019 sezonunda Premier Lig’deki karşılaşmaları masaya yatıran The Independent'ın ödüllü futbol yazarları, “yılın takımı” için uygun gördükleri yıldız kadroyu, uzun süre hafızalardan silinmeyecek anları, sezonun gözde futbolcularını, en iyi teknik direktörleri ve en iyi golleri seçti.

Yılın Takımı 

(Saha dizilişi, kaleci; ve 4-3-3 şeklinde)

Futbol haberleri başyazarı Miguel Delaney: Ederson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson; Fernandinho, Moutinho, Bernardo Silva; Mane, Salah ve Sterling.

Spor haberleri başyazarı Jonathan Liew: Etheridge; Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson; Fernandinho, Bernardo, Pogba; Sterling, Aguero ve Mane.

Futbol yazarı Jack Pitt-Brooke: Allisonq; Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson, Fernandinho, Henderson, Bernardo Silva; Mane, Aguero ve Sterling.

Futbol muhabiri Mark Critchley: Ederson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson; Fernandinho, Wijnaldum. Bernardo Silva; Mane, Aguero ve Sterling.

Futbol yazarı Luke Brown: Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson; Fernandinho, Moutinho, Bernardo Silva; Mane, Son ve Sterling.

 

bernardo silva indy.jpg
Bernardo Silva / Fotoğraf: The Independent

 

Yılın Futbolcusu

MD: Virgil van Dijk. Liverpool'u 4 büyüklerde yer alan bir takımdan, tarihin en amansız meydan okumalarını sergileyen ve Avrupa’nın en iyileri arasında yer alan bir takım haline getirdi.

JL: Raheem Sterling. Soğukkanlı, kararlı ve zeki. Her zamankinden daha fazla sorumluluk alarak kritik gollere imza attı ve Manchester City ile bütünleşti. Bence Van Dijk ve Bernardo, onun hemen ardından geliyor. 

JPB: Bernardo Silva. Ülkedeki en iyi takımın en iyi oyuncusu. Kararlılığı, enerjisi ve zekasıyla Manchester City’nin dinamosu.

MC: Bernardo Silva. Sezonun 3’te 2’sini, Kevin de Bruyne’yeden mahrum geçiren Manchester City’nin bu durumdan az hasarla kurtulmasının tek sebebi Bernardo’ydu.

Futbol yazarı Simon Hughes: Bernardo Silva. Liverpool'a karşı performansı inanılmazdı.

LB: Raheem Sterling. Sahada içinde muhteşem, saha dışında da etkileyici bir performans sergiledi. Bu sezon Manchester City’nin en kararlı oyuncusuydu. Yeşil sahalarda ve toplumda ırkçılığa karşı etkili bir üslupla verdiği mücadele farklılık yarattı. 

 

jurgen ve mauricio indy.jpg
Jurgen Klopp (solda) ve Mauricio Pochettino (sağda) / Fotoğraf: The Independent

 

Yılın Teknik Direktörü

MD: Jurgen Klopp: Liverpool, o olmadan yoluna bu kadar uzun süre ve kararlılıkla devam edemezdi. 

JL: Pep Guardiola. Bu unvanı kolayca Jurgen Klopp’a teslim edenler çıkabilir ancak bana göre Guardiola'yı öne çıkaran, Manchester City’ye aşılamayı başardığı amansız odaklanma kabiliyeti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

JPB: Mauricio Pochettino. Zor şartlara rağmen Tottenham’ı puan tablosunda 4. sıraya ve Avrupa'da Şampiyonlar Ligi finaline kadar getirmeyi başardı.

MC: Jurgen Klopp. Geçen yıl Pep Guardiola’nın belirlediği seviyeye ulaşan her teknik direktör gibi o da övgüyü hak ediyor ve bu standardı hala muhafaza ediyor. 

SH: Javi Gracia. Watford'u kurtarmakla kalmadı, takımını ligin üst sıralarına ve kupa finaline kadar getirerek büyük bir başarıya adını yazdırdı.

LB: Mauricio Pochettino. Tottenham’ı bir kez daha ilk 4’e taşımayı başardı.

 

salah indy.jpg
Muhammed Salah / Fotoğraf: The Independent

 

En İyi An

MD: Vincent Kompany’nin Leicester City’ye attığı golle Manchester City’yi galibiyete taşıdığı an, Premier Lig’in en muhteşem dakikalarından biriydi.

JL: Ocakta oynanan Manchester City-Liverpool maçında Vincent Kompany’nin, atağa çıkan Muhammed Salah'ı durduramayacağını anlayınca topu rakibinin ayağından almak için sert bir şekilde çelme takması. Bu an, iki takım arasındaki bıçak sırtı gerilimi çok iyi özetliyor.

JPB: Muhammed Salah’ın Southampton’a attığı son dakika golü.

MC: Muhammed Salah'ın pasıyla ceza sahasına giren Sadio Mane'nin şutu direkten döndü. John Stones'un müdahalesinde kaleci Ederson'a çarparak tekrar kaleye yönelen topu Stones son anda uzaklaştırdı.

SH: Liverpool’un Barcelona’yı yıkıp geçtiği maçta bitiş düdüğünün çalınmasıyla birlikte Jordan Henderson yere yığıldı. 

LB: Tottenham’ın yeni stadyumuna taşınması; Wembley basın tribününde gazetecilerin yanına oturan olağanüstü derecede kızgın bir adamı artık dinlemek zorunda kalmamak anlamına geliyordu. 

 

kompany leicester gol indy.jpg
Kompany'nin Leicester ağlarını havalandıran golü / Fotoğraf: The Independent 

 

En İyi Gol

MD: Muhtemelen Kompany’nin Leicester'a attığı gol. Tansiyonun yükseldiği anlarda futbolcuların topa daha sert vurmasını seviyorum.

JL: Son Heung-Min, topu kale çizgisinden hedefine varıncaya kadar tek başına 45 metre boyunca sürerek Chelsea'ye attığı golde tüm marifetlerini sergiledi.

JPB: Ligin ilk haftasında Raheem Sterling’in Emirates Stadyumu’nda attığı gol, kariyerinin en iyi başlangıcıydı.

MC: Vincent Kompany’nin Leicester City'ye attığı gol sezonun en iyisiydi.

SH: Muhammed Salah’ın Chelsea'ye attığı gol. Normalde takım çalışmalarını tercih ederim ama bu goldeki öfke, gerilim ve tekniğe hayran kaldım.

LB: Topa toplam 15 dokunuş, 9 pas, 1 topuk pası ve 1 bacak arasıyla Arsenal’in ekimde Leicester’a attığı 3. gol, takım çalışmasına çok güzel bir örnekti.

 

indy.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

En İyi Maç

MD: Man City 2-1 Liverpool. Şampiyonun kaderini belirleyebileyen bu karşılaşma, çok nitelikli ve gerilimli bir maçtı.

JL: Arsenal 4-2 Tottenham, 2 Aralık. Sahadaki değişiklik ve atmosfer göz önünde bulundurulduğunda eşsiz bir performanstı. 

JPB: Nefes kesen Arsenal-Tottenham karşılaşması: 6 gol, 2 penaltı, 1 kırmızı kart, bol miktarda iğne. Arsenal’in 4-2 aldığı maç, kazanan takımın teknik direktörü Unai Emery’nin Premier Lig'in ne kadar çetin olduğunu kanıtladığı sağlam bir tanıtım filmiydi.

MC: Manchester City 2-1 Liverpool. Bu maç iki takımın diğer takımlardan ne kadar ileride olduğunun ve güçlerinin birbirine ne kadar denk olduğunun kanıtı adeta.

SH: Manchester City 2-1 Liverpool. İnanılmaz bir gerilime sahne oldu.

LB: Arsenal-Tottenham karşılaşması. Arsenal soğukkanlılığını koruyabilseydi ligin sonu epey farklı olabilirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU