Jandarma monolit önünde nöbet tutuyor, insanlar akın akın görmeye geliyor

Göbeklitepe yakınlarında arazide bulunan monolitin sırrı çözülemedi. Koronavirüs kısıtlamalarına rağmen vatandaşlardan ilgi gören metal bloğun çevresinde jandarma nöbet tutuyor

Dünyanın birçok noktasında görülen monolit son olarak Şanlurfa’da Göbeklitepe yakınlarında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üzerinde Göktürk alfabesiyle, "Gökyüzüne bak ayı gör" yazılı metal bloğun kim tarafından ve neden dikildiği henüz ortaya çıkartılamadı.

4 Şubatta yerleştirildiği belirlenen monolitin gizemini çözmek için jandarma ekiplerinin araştırması sürüyor.  

 

AW236261_04.jpg
Fotoğraf: İHA

Jandarmanın etrafında monolit çevre sakinlerinin de ilgisini çekti.  Monoliti görmek, fotoğraf çektirmek isteyenler, kısıtlamaya rağmen metal bloğun bulunduğu Örencik köyüne geliyor.

 

AW236261_02.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

Örencik Mahallesi'nde yaşayan tarla sahibi Fuat Demirdil, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün sabah tarlasına geldiğinde toprağa saplı metal bloku fark ettiğini, durumu jandarmaya bildirdiğini söyledi.

Mahallece çok tedirgin olduklarını anlatan Demirdil, metal blokun arazisinden kaldırılmasını ve kim tarafından tarlasına getirildiğinin belirlenmesini istedi.

Mahalle sakini Musa Kaçar da metal bloku gördüklerinde çok korktuklarını ifade ederek, yetkililerin olayı aydınlatmasını beklediklerini söyledi.

Metal blokla ilgili güvenlik güçlerinin önlemi sürerken, tarlaya "nereden ve nasıl" getirildiğine yönelik ayrıntıların tespiti için incelemeler devam ediyor.

Vali Erin bölgeyi ziyaret etti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, metal blokun bulunduğu bölgede inceleme yaptı, görevlilerden ve mahalle sakinlerinden bilgi aldı.

Erin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an size verebileceğim bir bilgi yok. İşin ehli olan uzmanlar incelemesini yapıyor. Kısa süre içerisinde ne olduğuyla ilgili açıklama yapılacak. Biz de merak ediyoruz ne olduğunu." dedi.

 

AA,İHA

DAHA FAZLA HABER OKU