"Çok ünlü bir sanatçı" İmamoğlu kampanyasına 100 bin TL bağışladı

CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, İmamoğlu'nun seçim çalışmalarına destek için açılan bağış kampanyasının tahminlerinin çok ötesinde ilgi gördüğünü söyledi

23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimi için partiler Hazine'den yardım almayacak. CHP, bunun için Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlattı.

Parti yetkilileri kampanyaya gösterilen ilgiden son derece memnun. Hem Türkiye'den, hem de gurbetçilerden yüklü miktarda bağış geldiği belirtiliyor.

Kampanyaya 1 TL yatıran da var, üst sınır olan 54 bin 566 lira da.

En ilginç örnek ise, "çok ünlü bir sanatçının" 100 bin TL bağışlaması...

#herşeyçokgüzelolacak paylaşımının ötesine geçen ünlüler

CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, Independent Türkçe'ye kampanyayı değerlendirdi. Birkaç günlük süreç içinde kendilerini şaşırtan ve duygulandıran yüzlerce bağışçıyla karşılaştıklarını, bazı ilçelerde bankaların önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi.

En şaşırtıcı örneklerden biri ise, çok ünlü bir sanatçının kampanyaya daha ilk gününde 100 bin TL bağışlaması olmuş.

Yasalar gereği, bir kişi bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabiliyor. Durum böyle olunca, 100 bin TL'lik bağışı gören parti yönetimi o ünlü sanatçı ile irtibata geçmiş ve bu miktarın üzerindeki tutarın parti kasasına giremeyeceği anlatılmış.

Bektaş, "O ünlü sanatçımıza, 100 bin TL'yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı" dedi.

Bektaş buna benzer çok sayıda örnek olduğunu söyledi.

 

Erol Bektaş - internet.png

CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş  / Fotoğraf: erolbektas.com

 

"Kampanya haksızlığa itiraz mecrası halini aldı"

Erol Bektaş, kampanyaya ilginin beklentilerinin çok daha üstünde olduğunu söyledi. "Bağış tutarından çok, katılımcı sayısındaki yükseklik dikkat çekici" dedi.

Bağış dekontlarına yazılan mesajlar ise, okuyan partilileri duygulandırmış. Sınırlı harçlıklarından artırıp bağış yapan öğrencilerin sayısının çokluğu şaşırtmış.

Bektaş, “ ‘Şimdilik bu kadar param var ama ailem para gönderdiğinde tekrar göndereceğim’ deyip 1 lirayı bile gönderenler var. Bisiklet için para biriktiren küçük çocukların bile parasını gönderdiklerini görüyoruz. İnsan bu mesajları okuyunca duygulanıyor” diyor. 

Bektaş gelen bağışların önemi bir kısmında ise “her şey güzel olacak” ve “her şey demokrasi için” notlarının yazıldığını belirtiyor. 

Bağış kapsamında toplanan miktarı açıklamaktan kaçınan Bektaş, “Şimdiye kadar ulaşılan miktar ve bağışçı sayısı, vatandaşın bir haksızlığın giderilmesini istediğini gösteriyor. Aslında seçim sonucunu da şimdiden ilan etmiş oluyorlar. Dolayısıyla rakamdan ziyade bizim için katılım oranı çok önemli” diyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tüm Türkiye İstanbul için bir araya geldi”

5 ayrı bankada aynı anda başlayan kampanyaya Türkiye çapından geniş çaplı bir katılım olduğunu söyleyen Bektaş, “Seçim İstanbul seçimi ama bu bağış kampanyası tüm Türkiye için geçerli. Tüm Türkiye İstanbul için bir araya geldi ve çığ gibi büyüyerek, İmamoğlu için bağış kampanyasına katılıyor. Haksızlığa karşı bir duruş gösteriyor. Edirne’den Kars’a, Keşan’dan Beytüşşebap’a, Bodrum’dan Hopa’ya kadar neredeyse tüm ilçelerden bağış yapılıyor” dedi. 

Bankalar önünde kuyruk olduğunu söyleyen Bektaş, bu durumun öneminin toplanacak paranın çok ötesinde olduğunu söyledi:

“Katılım son derece yüksek. Banka şubelerinin önü duyarlı vatandaşlarımızın bağış kuyruğu ile kilitlendi. Bizim için kampanyada toplanacak rakamın kaç lira olacağından ziyade böyle bir haksızlığın karşısından ne kadar vatandaşımızın konuya hassasiyet gösterdiği daha önemli. O yüzden 20 TL gibi bir rakamla kampanyaya katılan vatandaşlarımız gönülleri fethediyor. 1 lira yatıran da var, 10 lira yatıran da… Asıl hikaye vatandaşlarımızın buna ilgi göstermesi. ‘Bu haksızlığı gidermek için ben de varım.  Ben de elimi taşın altına koyuyorum’ demeleri önemli. Sayı her geçen gün artıyor ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz.” 

Bektaş, "Avrupa’dan da bağışta bulunmak isteyenler var. Ancak yasayı bilmediklerinden onları uyardık. Gereken bilgileri geren yerlere ilettik. Yasal olarak Türk uyruklu olmayan kişilerden bağış almamız söz konusu değil” dedi.
 
TC numaralarından “fişlenme” iddiası

Bektaş, bağış yapmak isteyen bazı kişilerin TC numarası vermekten çekinmeleri konusunda ise, “Toplum maalesef bu tür uygulamalarda belki de ülkede oluşan siyasi ortamdan kaynaklı TC kimlik numarasını kullanmaktan çekiniyor. Mesela, bir arkadaş cüzi bir bağış yapmış dekontuna da ‘ancak gücüm buna yetiyor ama umarım fişlenmeyiz’ demiş” dedi. 

Kampanyanın tamamen yasal olduğunu belirten Bektaş, “Kampanya, siyasi partiler kanununa bire bir uyularak yapılmaktadır. Hiçbir vatandaşımızın korkmasına, çekinmesine gerek yok. TC kimlik numarası vermekten de hiç çekinmesinler” dedi. 

“Paranın hazineye gitmesi gibi bir durum söz konusu değil”

Bağışta bulunacak kişilerin yanlış bilgi nedeniyle paralarının hazineye kalacağı endişesi taşıdıkları yönündeki iddialara yönelik ise Bektaş şunları söyledi:

“Parayı eksik ya da yanlış bilgiyle yatırırsanız para hazineye gidiyor, devlet el koyuyor diye sosyal medyada söylentiler var. Kamuoyuna ilan ettiğimiz chp.org.tr’ye girince direkt bağış kampanyasının görseli geliyor. Orada yer alan hesapların tamamı CHP’nin adına açılmış hesaplardır. Vatandaşımızın yatırdığı 1 kuruşun bile takibinin yapıldığını ve doğru yere gittiğini belirtmek isteriz. Bu hesaplara yatırılan paraların hazineye gitmesi kesinlikle söz konusu değil. O para her halükarda bizim hesabımıza geliyor. Eğer teknik sorun çıkarsa parayı yatıranın hesabına iade edilir.  Ayrıca EFT ile işlem yapanların karşısına hesap numarası geliyor. Burada da hesap adını EFT’yi yapan kişinin yazması gerekiyor. CHP, Cumhuriyet Halk Partisi gibi yazarlarsa amaçları gerçekleşir. Burada da TC kimlik numaralarını çekinmeden kullansınlar. “

Kampanyanın ne zaman sona ereceği konusunda ise şu anda belirlenen bir takvim bulunmuyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU