Babacan'ın Boğaziçi açıklamasına tepki gösterdi, Abdullah Gül'ün avukatlığını bıraktı

Ali Babacan'a Boğaziçi Üniversitesi hakkındaki açıklaması nedeniyle tepki gösteren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün avukatı Latif Cem Baran, Gül ile hukuki ve siyasi ilişkisini sonlandırdığını açıkladı

AK Parti kurucusu olan Avukat Latif Cem Baran, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte hareket ediyordu / Fotoğraf: pusulahaber.com.tr

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan rektör ataması protestolarına destek veren paylaşımına sosyal medya hesabından tepki gösteren Avukat Latif Cem Baran, avukatlığını yaptığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le "temel değerlerin uyuşmaması sebebi ile hukuki ilişkisini de istifa ederek sonlandırdığını" açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından Ali Babacan'ın yayınladığı “Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur” şeklindeki Boğaziçili öğrencilere destek mesajına tepki gösteren Baran, Babacan'a "Senin bu 'sahte duruşlarını' gördüğümüz için yanımızda değilsin, olamazsın” dedi.

Daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapan Avukat Latif Cem Baran, “Siyasi süreçler ve yaşadıklarımız bir ‘duruş’ sergilemeyi gerektiriyor. Temel değerlerimle örtüşmeyen farklılıklar sebebiyle, Abdullah Gül ile siyasal ilişkimi ve de kâğıt üzerindeki hukuki vekalet ilişkisini, istifa ile sonlandırdım. Kamuoyunun bilgisine sunarım” diyerek Abdullah Gül ile olan siyasi ve hukuki ilişkisini de sona erdirdiğini duyurdu.

“Neden Babacan?” sorusuna böyle yanıt vermişti

AK Parti kurucuları arasında da yer alan Avukat  Latif Cem Baran, DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasında katıldığı TV5 canlı yayınında neden Ali Babacan’ın genel başkan olarak seçildiği yönündeki soruya, “Ali Bey başarı hikayesi ekonomik olarak başarı hikayesi kirlenmeyen hiçbir şekilde adı ile ilgisi istifam oluşmayan kara atsanız üzerine akıp gidecek duramayacak derecede temiz kıymetli örnek hem dışarıda hem içerde tüm kesimlerce mutabık kalınacak kıymetli ve kaliteli bir insan” şeklinde yanıt vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU