Pemra Özgen yeniden Grand Slam’de

Avustralya Açık elemelerine katılma hakkı kazanan 32 yaşındaki milli tenisçi Pemra Özgen 5,5 yıl aradan sonra grand slam turnuvası için korta çıkacak

Tecrübeli tenisçi Pemra Özgen, Avustralya Açık elemelerinde korta çıkmaya hak kazandı. Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2018'de gösterdiği performansla kadınlar dünya sıralamasında 240. basamağa yükselen 32 yaşındaki Pemra, Avustralya Açık elemelerinde mücadele etme hakkı kazandı.

Milli tenisçi 5,5 yıllık aranın ardından yeniden bir grand slam turnuvası için korta çıkacak. Pemra, en son 2013 ABD Açık'ta eleme tablosunda ikinci tur oynamıştı.

Uzun bir aradan sonra en üst seviyede oynama şansı yakaladığı için büyük mutluluk duyduğunu belirten Özgen, ''2018 benim için uzun ve iyi performans sergilediğim bir sezon oldu. Emeklerimin karşılığını almış olmak çok güzel. Orada bulunduğum her anın tadını çıkartmak, elimden gelenin en iyisini korta yansıtmak istiyorum'' dedi.

Sezona 369. sırada başlayan ve oynadığı üç tekler finalinden bir şampiyonluk çıkaran Pemra, 129 sıra birden yükseldi ve 2018'de oynadığı turnuvaların 13'ünde çeyrek final ve ötesini görmeyi başardı.


 

DAHA FAZLA HABER OKU