"Her şey çok güzel olacak" sözü yasaklandı mı? İçişleri Bakanı Soylu yanıt verdi

Soma faciasını protesto eden grubun taşıdığı "Her şey çok güzel olacak" pankartına polis tarafından izin verilmemesine ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Bir kelime bütününe, cümle bütününe yönelik yasaklama söz konusu değildir" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her şey çok güzel olacak pankartının yasaklandığı" iddialarını yalanladı.

Soylu, Rusya Federasyonu Federal Muhafız Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Viktor Zolotov ve beraberindeki heyeti makamında kabulünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorusunu yanıtladı.

"Bir kelime bütününe yönelik yasak yok"

Soylu, Soma faciası eyleminde bir emniyet mensubunun, "Her şey çok güzel olacak" pankartının valilik tarafından yasaklandığını söyleyerek grubun pankartı taşımasına izin vermemesine ilişkin "Bir kelime bütününe, cümle bütününe yönelik yasaklama söz konusu değildir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bir takvim açıkladığını hatırlatan Soylu, Söz konusu takvimde İçişleri Bakanlığı ile valiliklere belli görevler verildiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu takvime bağlı kalmak kaydıyla 13 Haziran'a kadar mülki idare amirlerimizin, seçimin güvenliğini tesis etme konusunda birtakım yükümlülükleri ve sorumlulukları söz konusu. Bu sorumlulukların, siyasi partilerimizin yapacağı açık veya kapalı hava toplantıları, pankartlar, afişler, yapacakları propaganda çalışmalarına yönelik bir çerçevesi söz konusu. Burada X pankartın, Y pankartın veya X çalışmanın, Y çalışmanın yasaklanması diye bir şey söz konusu değildir." 


AA

DAHA FAZLA HABER OKU