Görevi AK Parti'den devralan MHP'li başkan belediyenin borcunu açıkladı: 21 milyon TL

Kırıkkale'ye bağlı Yahşihan ilçesinin Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz eski yönetimin borcunu ve gelir gider tablosunu duyurdu

Kırıkkaleye bağlı Yahşihan ilçesinin nüfusu 31 bin

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Kırıkkale'ye bağlı Yahşihan Belediye Başkanı seçilen MHP'li Osman Türkyılmaz, selefi olan AK Partili yönetimden kalan 21 milyon TL'lik borcu belediyenin internet sitesinden kamuoyuyla paylaştı.

Yahşiyan Belediyesi'nin nisan ayı gelir gider tablosu da aynı yöntemle açıklandı.

Tabloya göre nisan ayında toplam 3 milyon 197 bin 475,71 TL gelir elde edilirken, 2 milyon 530 bin 125,51 TL ödeme yapıldı. Bu ödemelerin 350 bin TL'sinin ise geçmiş döneme ait olduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"30'a yakın yolsuzluk var"

Sözcü gazetesinin haberine göre yeni belediye başkanı Türkyılmaz, belediyenin ilan, reklam, su ve imar birimlerinde 30'a yakın yolsuzluk açıklayarak şöyle konuştu: “İlçemizde göreve geldikten sonra başlatmış olduğumuz araştırmalar neticesinde başta reklam, ilan, imar, su gibi birimlerde olmak üzere 30’a yakın yolsuzluk tespit edilmiştir. Dosyalar savcılığa iletildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Bir belediye çalışanı zimmetine 146 bin TL geçirdi

Türkyılmaz, bir belediye çalışanının zimmetine 146 bin 275 TL geçirdiğini ve bunun adli birimlere yansıtıldığını söyledi. 

Daha önce de, yine AK Parti'den görevi devralan MHP'li Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, önceki yönetimden kalan 111 milyon TL borcu gösteren tabloyu afiş yaptırıp belediye binasına astırmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU