Öğrencilere destek için pencereye "Boğaziçi ablukada, aşağı bakmayacağız" yazısı asan eve polis baskını

Tutanak tutan polislerin yazıları pencereden söktüğü belirtildi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul'un Bahçelievler ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde "Boğaziçi Ablukada" yazılı döviz astığı için bir vatandaşın evi polisler tarafından basıldı. Tutanak tutan polisler yazıları pencereden söktü.

Evrensel'de yer alan haberde evi basılan Dicle Aslan, önceki akşam çocukları ve üniversiteye giden kız kardeşleriyle Boğaziçi öğrencilerine destek için A4 kağıtlarına "Boğaziçi Ablukada, Aşağı Bakmayacağız, Biat etmeyeceğiz" yazılarını pencerelerine astıklarını dile getirdi. Saat 21.00'de tencere tava çalarak Boğaziçi öğrencilerinin eylemine destek verdiklerini ancak bir komşusunun sözlü hakaretine maruz kaldıklarını aktaran Aslan, kayyım rektör atamalarına karşı öğrencilerin yanlarında olduklarını komşusuna ifade ettiğini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yazıları söktüler"

4 polisin kendisi yokken evine geldiğini belirten Aslan, "Beni aradıklarında hemen eve gittim. İki tane üniversite öğrencisi kız kardeşime tutanakları imzalatacaklarını öğrendiğimde müdahaleye etmeye çalıştım. Evin sahibi benim, onlar benim misafirim dedim, ancak kabul etmediler. Penceredeki yazıları söküp gittiler" dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasının ardından başlayan protesto ve tartışmalar sürüyor. Protesto eylemlerinde çok sayıda öğrecinin gözaltına alınmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı #Boğaziçiablukada ve #Aşağıbakmayacağız etiketine yazarak polis müdahalesine tepkisini dile getirmişti. Yine sosyal medyadan yapılan çağrılarla çok sayıda yurttaş 21.00'da evlerinden alkış ve tencere tava gibi aletlere vurarak ses çıkarma eylemi yaparak öğrencilere destek vermişti.

 

Evrensel, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU