Şenol Güneş: Ben hakemlerin hata yaptığını düşünmüyorum

Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, önemli açıklamalarda bulundu

Şenol Güneş / Fotoğraf: AA

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Aytemiz Alanyaspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. 

Güneş, Spor Toto Süper Lig'de takımının Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibe göre daha fazla pozisyon ürettiklerini belirterek, "Kendi kalemize attığımız golle rakibi oyuna ortak ettik. Hem lig sıralaması açısından hem moral açısından önemli galibiyetti" dedi.

Maçta dikkat dağınıklığı yaşadıklarını vurgulayan Şenol Güneş, bu dikkat dağınıklığının hakem hatalarından kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kaybedilen bir maç sonrası yanlışlığı söylemek bize bir şey kazandırmıyor. Yanlışa rağmen ne yapacağımızı düşünmek zorundayız. Hakem olsun, rakibin iyi oyunu olsun etkisi olacaktır. Son günlerde hak, hukuk, adalet ile ilgili olumsuzluk var. Siz de yaşıyorsanız bu insanları daha gergin yapıyor. Şikayetçi olmamalıyız, yaşamayı da bilmeliyiz. Oyuncu da yapamadığı hareket olunca gergin olabiliyor. Yediğimiz golde 'topu kaleye at deseniz' böyle vurulmaz."

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şampiyonluk için şanslarını değerlendiren Güneş, "Daha fazla puan alabilirdik. Kalan iki maçımızı kazanıp ne olduğunu göreceğiz. Birincilik şansımız az, ikincilik biraz daha fazla, üçüncülük çok daha fazla. Bunların hepsi ters dönebilir" ifadelerini kullandı. 

"Ben hakemlerin hata yaptığını düşünmüyorum"

Galatasaray'ın yaptığı maçlardaki hakem kararlarının gündemde olduğunu ve Burak Yılmaz'ın da bu yönde paylaşımda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Güneş, şu değerlendirmede bulundu:

"Burak, Emre Akbaba ile ilgili paylaşım yapmıştır. Biz de üzüldük. Sural'ın ölümü kadar Emre'nin sakatlığı da bizi üzmüştür. Camialar birlikte yaşayacak. Seviyeyi düşürmemek lazım. Ben hakemlerin hata yaptığını düşünmüyorum. Hakem camiasının hatalı olduğunu düşünmüyorum. Geri kalanı kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Siyah-beyazlı taraftarların sevgi gösterisinde bulunduğu Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ın teknik direktörü olması konusunda tavsiyede bulunup bulunmayacağı sorusu üzerine Güneş, "Sergen'in hem oyuncu hem de antrenör olarak başarılı olduğunu düşünüyorum. Güzel işler yaptı. Antrenörlük sorumluluğunu daha fazla taşıdığını düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU