Yağmurdan kaçan goriller insan gibi davrandı

Hayvanat bahçesi açıklamasında, “Goriller de yağmura yakalanmaktan hoşlanmıyor. Tavırlarında kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz!” dedi

Peter Stubley - The Independent

ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde yağmurdan kaçmaya çalışan gorillerin yüzlerini buruşturarak insan davranışı sergilemesi kameralara yansıdı.  

Kucaklarında yavrularıyla 2 anne gorilin de aralarında olduğu grup, Riverbanks Hayvanat Bahçesi’nde sağanak yağmurdan korunmaya çalışırken görüntülendi.

Goriller en başta bir binanın kuru kalmış köşesinde fırtınanın dinmesini beklemeye razı görünüyorlardı. Bu sırada annelerden biri yağmura doğru eğilip havayı kontrol etti.  

Sonra Acacia adında yetişkin bir batı ova gorili bu bekleyişe son vermeye karar verdi ve sırtını duvara vererek kapalı alana yöneldi.

Diğer 3 goril, bekçi zili çalıp onları içeri çağırana kadar birkaç saniye tereddüt etti. 

Anne goriller Macy ve Kazi, kucaklarında yavruları Mo ve Zakota ile koştururken erkek gümüş sırtlı goril Cenzoo da onları izledi. Tüm bunlar yaşanırken ziyaretçiler olanı biteni pencereden seyretti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanat bahçesi paylaştığı Facebook gönderisinde, gorillerin dişlerini göstererek yüzlerini buruşturmalarını “kendinizden bir şey bulabilirsiniz” diyerek tarif etti.

Hayvanat bahçesi yaptığı paylaşımda, “Goriller de yağmura yakalanmaktan hoşlanmaz. Bekçilerimiz sağanak yağmurdan korunmak için içeri giren aile sürüsünü fark etti. O zil, bekçilerimizin gorilleri çabucak içeri sokmak istediklerinde çaldıkları bir geri çağırma ziliydi! Yiyecek ödülleri için sevinçle içeri daldılar!” dedi. 

Video sosyal medyada binlerce kez izlendi ve birçok takipçi de gorillerin bu davranışıyla empati kurdu.

Ashley Sancez adlı bir takipçi yorumunda, “Yağmurdan kaçmaya çalışırken benim suratım da aynı böyle oluyor” diye yazdı.

Gorilleri görüntüleyen bekçi Brooke Hunsinger ise, “Goriller baştan aşağı zarafet ve güzellikten oluşan muhteşem, haşmetli canlılar … yağmur yağdığı zamanlar dışında” diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU