Erdoğan: 31 Mart seçimlerindeki tek sorun 20 bine yakın usulsüz atama değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti milletvekilleriyle buluştuğu iftarda açıklama yaptı.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal gerekçesine ilişkin konuşan Erdoğan, kararın sadece sandık kurullarındaki usulsüzlüklere dayanmadığını söyledi. Erdoğan seçim iptaline ilişkin eleştiriler ile ilgili ise "Belçika'da bir seçimin iptali yapılıyor. Niçin Belçika ile kimse ilgilenmiyor. Ne ülkemden ne Avrupa'dan ama İstanbul ile hepsi ilgileniyor. Neden? Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti. Burada cevap çok basit oyları çaldılar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

- YSK'nın kararı sadece sandık kurullarındaki usulsüzlüklere dayanmıyor. 31 Mart seçimlerindeki tek sorun 20 bine yakın usulsüz atanması değil. Çok ciddi yolsuzluklar yapıldı. Ayrıca  oy sayım ve döküm cetvellerine ilişkin de çok ciddi yanlışlar belirledik. 694'ü imzasız iken 241'ü tamamen boş 498 eksik dolduruldu. Yine bu cetvellerden 919'da rakam belirtilmemiştir.

- YSK haklı olarak seçimin yenilenmesine karar verdi.

- AK Parti olarak biz tüm itiraz sürecini büyükşehir oylarındaki gördüğümüz sorunlar üzerinden devam ettirdik ve sonuca ulaştık. Büyükçekmece'de ise mücadelemiz olumsuz sonuçlandı. Büyükşehir'de seçimin yenilenmesi delillerine ulaşan YSK, Büyükçekme'de böyle bir sonuç çıkarmamıştır.

- Bu izahı tekrar tekrar niçin yapıyorum. Çünkü gerek medyada gerek evlerde hala bu meselenin sağlıklı bir şekilde anlaşılamadığını veya anlamak istenmediğini görüyorum. 

- Hakikatlerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi huyu vardır. İstanbul seçimiyle ilgili hakikatler ortaya çıkmıştır. En yetkili anlatma yöntemi de yüz yüze yapılandır.

- Seçim çalışmalarındaki yanlışlıkların bizi nerelere getirdiğini de hep birlikte gördük.

- Önümüzdeki kısa vadeli en önemli işimiz yenilenme kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleridir. Bu seçimlerin niçin yenilendiğini milletimize çok iyi anlatmamız gerekiyor.

- AK Parti'yi milletin değil de kendi heveslerinin aracı olarak görenlerin bu çatı altında yeri yoktur. Kimsenin bu büyük davayı sekteye uğratmasına izin vermeyeceğiz.

- Şu anda herkes 31 Mart'ı izlediği gibi şimdi de 23 Haziran'ı takip ediyor. Niçin Avrupa, niçin ABD İstanbul seçimleriyle bu kadar ilgileniyordu Amerika'da oy almasına rağmen Trump'ın seçilmesiyle ilgilenmiyor? İstanbul ile neden herkes ilgileniyor? Neden seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti'dir. Burada cevap çok basit, oyları çaldılar. Bu seçimlerde mücadeleyi böyle vereceğiz. Bir tarafta oy çalanlar var, bir tarafta milli iradeye sahip çıkanlar var. Seçim tarihine kadar geçecek her günü dolu dolu değerlendireceğiz. Genel kurul günleri Ankara'da diğer günler İstanbul'da çalışmanızı yürütmenizi istiyorum.

- İstanbul 81 vilayetimizin temsilcisinin olduğu bir şehir. Hele hele ilk 22 sıra yoğun nüfusları olan demografik bir yapı. Burada Sivas'tan, Kastamonu'dan, Erzurum'dan, Trabzon'dan kimler varsa burada hepsinin temsilcileri var. 22 vilayet bayağı yüksek. 

- Çok çalışacağız, çok koşturacağız. Bayram tatiliyle birlikte İstanbul'a yoğunlaşacaksınız.

- Siyasette kazanmakta var kaybetmek de var. Kazanırsak milletimize hizmetlerimizi kazandırmanın peşinde olacağız, kaybedersek milletimizin gönlüne girmenin yolunu arayacağız.

- Genel kurul günleri Ankara'da diğer günler İstanbul'da çalışmalarınızı sürdürmenizi istiyorum. Seçim tarihine kadar geçecek her günü dolu dolu geçireceğiz. Çok çalışacağız, çok koşturacağız. Bayram tatiliyle tamamen İstanbul'a yoğunlaşacağız. Bu sene memleket yok. İstanbul'da olacaksınız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU