Mazbatası alınan İmamoğlu'nun vaatleri AK Parti oylarıyla kabul edildi

Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı döneminde ulaşım ve su fiyatlarında indirim yapılması talimatı vermişti. Bugün İBB Meclisi’nde İmamoğlu'nun talimatları gündeme geldi ve oy birliğiyle kabul edildi

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ başkanlığında toplanan İBB Meclis’inde, su faturalarında ‘hanede yaşayan kişi sayısını esas alan tarife modeline geçilmesi’ teklifi sunuldu.

“Halihazırda uygulanan hane bazlı tarifeden kişinin günlük ihtiyacına göre kademe belirleyen ve birim fiyatında indirim sağlayan netice olarak faturada yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarifeye geçilmesiyle ilgili teklifin hukuk ve tarife komisyonuna sevk edilmesi” ifadeleri kullanıldı.

17 Nisan’da İl Seçim Kurulu’nun verdiği başkanlık mazbatası 6 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı ile iptal edilen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 19 gün içinde İBB’nin ilgili birimlerine talimat vererek, suda yüzde 40 indirimin uygulanmasının İSKİ Yönetim Kurulu gündemine alınmasını istemişti.

İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararından birkaç saat önce sosyal medya hesabından "Görevdeyken hazırlığını yaptığımız tüm indirimlerin takipçisi olacağız" mesajını paylaşmıştı. 
 


Meclis görüşmelerinde indirimlerin oy birliği ile komisyonlara yönlendirilmesinin ardından ise "Güzel şeyler olmaya başladı bile" notunu paylaştı ve oy veren AK Parti grubuna teşekkür etti. 
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU