10 yaşındaki çocuk, GameStop hisselerinden yüzde 5000 kâr elde etti

Çocuk, kazancının bir kısmıyla yatırım yapmayı planlıyor

On yaşındaki çocuk Kwanzaa hediyesi olarak aldığı Gamestop hisselerinden binlerce dolar kazandı (AFP)

10 yaşındaki bir çocuk, 8 yaşındayken annesinden Kwanzaa hediyesi olarak aldığı GameStop hisselerini satıp 3 bin dolardan (yaklaşık 22 bin TL) fazla para kazandı.

Teksas'ın San Antonio şehrinden 5'inci sınıf öğrencisi Jaydyn Carr, yıllardır video oyunu hayranıydı. Bu yüzden annesi Nina Carr, 2019'da Kwanzaa’yı, onun bu tutkusunu ona yatırım öğretmek amacıyla kullanmaya karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'e konuşan Nina, tatil için 6,19 dolardan (yaklaşık 45 TL) 10 GameStop hissesi aldığını söyledi. Nina daha sonra çevrimiçi bir şablon kullanarak bir hisse senedi sertifikası yazdırmış ve ardından onu çerçevelemiş.

Nina, "İki yıl önce de sürekli oraya giderdik, sadece farklı video oyunları satın alırdık," diye anımsadı.

'Ona GameStop hisseleri verebilirim ve ona tutunması için somut bir şey vermiş olurum. Böylece bunu takdir edebilir.' diye düşünmüştüm.

Nina'ya göre, hediyeyi satın aldıktan sonra, periyodik olarak izledikleri Gamestop hisselerini takip etmek için telefonuna alarmlar kurdu.

Ancak bu hafta Reddit kullanıcılarının GameStop'un değerini artırmasının ardından Jaydyn yatırımından binlerce dolar para kazanmış oldu. The New York Times, video oyunu perakendecisinin hisse değerinin aralıktan bu yana yüzde bin 700 arttığını bildirdi.

CNN'e konuşan Nina, çarşamba günü telefonunun uyarılarla çıldırdığını fark ettiğini söyledi. Nina, GameStop'un hisselerinin 350 dolara (yaklaşık 2 bin 500 TL) yükseldiğini görünce odasında sanal okul çalışması yapan Jaydyn'e haber vermek için koştu.

Bu 5. sınıf öğrencisi için kolay bir seçimdi ve çocuk, gazeteye şunu söyledi:

Onu hemen o anda satmak istedim çünkü saniyeler içinde düşebileceğini biliyordum.

The New York Times'a göre Jaydyn, elindeki hisseleri hisse başına yaklaşık 320 dolara (yaklaşık 2 bin 300 TL), toplamdaysa yaklaşık 3 bin 200 dolara (yaklaşık 23 bin TL) sattı. Bu da yüzde 5 binin üzerinde kâr demek.

10 yaşındaki çocuk, The New York Times'a, başarılı alım satımından "aynı anda hem şaşkınlık hem de heyecan duyduğunu" söyledi.

Kazancıyla ne yapacağına gelince, Jaydyn, birikimlerine 2 bin 200 dolar (yaklaşık 16 bin TL) ekleyeceğini ve kalan bin dolarla (yaklaşık 7 bin 200 TL) yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Jaydyn "Uzun vadeli yatırım önemli çünkü bu parayı bu şekilde elde ettim," dedi ve annesi ekledi:

Jaydyn piyasaya tam güçle girmeye kesinlikle hazır.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU