Coachella ve Stagecoach festivalleri Kovid-19 nedeniyle iptal edildi

Coachella and Stagecoach 2021 festivalleri iptal edildi (Reuters)

Hem 2021 Coachella hem de Stagecoach festivalleri, koronavirüs salgını nedeniyle Kaliforniya'nın Riverside Belediyesi sağlık yetkilileri tarafından iptal edildi.

Coachella Vadisi Müzik ve Sanat festivali ve country müziğindeki muadili Stagecoach Country Müzik festivali, önce Nisan 2020 için planlanmış ama sonra Ekim 2020'ye ertelenmişti. Bunun ardından, müzik endüstrisinin salgına karşı önlemleri sürerken, festivalin Nisan 2021'de düzenlenmesi planlanmıştı.

Etkinlik organizatörü Goldenvoice geçen hazirandaki açıklamasında, "Coachella ve Stagecoach'un olmadığı bir yılı idrak etmek bizim için zor ancak 2021'de geri dönmeyi planlıyoruz" demişti.

Şimdi, 29 Ocak Cuma günü Riverside Belediyesi halk sağlık müfettişinin duyurusunda her iki etkinliğin de Kovid-19'un “yeniden tırmanmasına dair endişelere dayanarak” iptal edildiği belirtildi.

Riverside Belediye Halk Sağlığı Müfettişi Cameron Kaiser, attığı tweet'te "Etkinliklerin yeniden yapılabileceği zamanı dört gözle bekliyoruz" dedi.
 


Bu yıl Coachella'da sahne alması kesinleşen ana sahne sanatçıları arasında Travis Scott, Frank Ocean ve Rage Against the Machine vardı.

Coachella ve Stagecoach festivallerinin yeniden planlanıp planlanmayacağına dair şimdilik açıklama bulunmazken, etkinlik yapımcısı Goldenvoice da henüz yorum yapmadı.

Festivaller en son ertelendiğinde Goldenvoice, 2020 festivalleri için alınmış tüm biletlerin 2021'deki etkinliklerde geçerli olacağını söylemişti. Açıklamada biletleri bulunan kişilere "para iadesi veya bileti sonraki yıla devretmeye yönelikek ek bilgiler" içeren e-postalar gönderileceği belirtilmişti.

USA Today'deki habere göre hem Coachella hem de Stagecoach, Kaliforniya'daki Coachella Vadisi'ne genellikle önemli miktarda para getiriyor ve yerel ekonomiye yaklaşık 400 milyon dolarlık (yaklaşık 2,9 milyar TL) katkı sağlıyor.

Ayrıca Riverside Belediyesi süpervizörü V. Manuel Perez, ocakta bir kitlesel aşılama alanı kurmak için Goldenvoice'la irtibatta olduğunu söyledi.

Perez, "Konserlerde yapabildiklerini, gerçekleşen tüm o lojistik ve planlamayı biliyoruz" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU