Alparslan Kuytul'un avukatı: Gelecek duruşmadan önce tahliye çıkmasını bekliyorum

Alparslan Kuytul’un avukatı Adem Tural, kurucusu olduğu Furkan Vakfı’nın haber sitesine açıklamalarda bulundu

Alparslan Kuytul Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suç örgütü kurmak ve yönetmek iddiasıyla tutuklu yargılanıyor / Fotoğraf: Furkan Vakfı sitesi

Avukat Adem Tural, müvekkili Alparslan Kuytul'un kurucusu olduğu Furkan Vakfı aracılığıyla hayır işi yaptığını söyleyerek, bu faaliyetlerin suç örgütü faaliyeti olarak nitelenemeyeceğini savundu. 

Tural, Kuytul'un tutuklu yargılanmasını “Hakimler tutuklama kararlarında somut bir gerekçe gösterme mecburiyeti hissetmiyorlar. Bu durum artık yeni Türkiye’de normal bir durum oldu. Tutuklama kararı bir tedbirdir ve ağır şartları vardır. Bu dosyada ise tutuklama artık tedbir olmaktan çıkmış ve cezalandırma aracı haline gelmiştir” sözleriyle değerlendirdi. 
 

Av. Adem Tural.png
Av. Adem Tural / Fotoğraf: Twitter


Alparslan Kuytul'un yargılandığı davada son duruşma 10 Mayıs Cuma günü görüldü. Mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi. Sonraki duruşma 22 Ağustos 2019 tarihinde görülecek. Avukat Tural o tarihten önce Kuytul'un tahliye edileceğini düşünüyor. Daha önce Kuytul hakkında verilen tahliye kararını hatırlatıyor: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tutukluluğun hukuki bir karar olmadığını birçok defa dile getirdik. 4. Ağır Ceza Mahkemesi 24 Ocak'ta cesur ve isabetli bir şekilde tahliye kararı verdi ancak 5. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararının arkasında duramadı. Ara duruşmalarda tahliye olma ihtimali elbette var. Açıkçası ben 22 Ağustos'tan önce tahliye edileceğini düşünüyorum. Ben bu ülkede halen adil ve cesur hâkimlerin var olduğuna inanıyorum. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dahi bu yanlış kararından dönebileceğini düşünüyorum. Bu zalim düzenin değişmesi için direnmek zorundayız. Biz kimseden adalet dilenmiyoruz ya da bizi kayırmalarını istemiyoruz. Alparslan Kuytul hocanın mevcut kanuni düzenlemelere göre derhal tahliye edilmesi gerekiyor. Tutuklu kalmasını gerektiren en ufak bir sebep dahi söz konusu değil.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU