İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu hakkında "militan" ifadeleri nedeniyle suç duyurusu

Bakanlığın dışında bazı valilerin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, vali ve kaymakamlara yönelik "militan" ifadesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, partisinin grup toplantısında vali ve kaymakamlara yönelik "militan" ifadesi kullanan Kılıçdaroğlu'nun "kamu görevlisine karşı hakaret" suçunu işlediği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının yanı sıra bazı valilerin de söz konusu ifade nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

"Militan" tartışması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda "Vali militan, kaymakam militan" diyen eski CHP milletvekili Berhan Şimşek'i savunmuştu. 

Kılıçdaroğlu salı günü yapılan partisinin grup toplantısında da şu ifadeleri kullanmıştı:

İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz! Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız. Yargıda tuz kokmuştur artık. Çürüyen bir devlet yapısı içinde çürüyen bir adalet var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidar kanadından tepki

CHP liderinin bu açıklamalarını ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada "Vali ve kaymakamlarımıza militan diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na da ayrıca suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti grup toplantısında "Bu ara bir militan lafı tutturdular. Bunlara göre cumhurbaşkanı militan, hakim, savcı, vali, kaymakam, tüm askerler militan, diplomatlar militan. Milletin kendilerine oy vermeyen yüzde 75'i militan. Peki kendileri ne? Terör örgütü mensuplarına 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde kibarlık. Kendilerinden olmayan herkese militan demek bunlara göre şeref göstergesi. Bu devletin hiçbir memuru, bu ülkenin hiçbir evladı CHP’nin hastalıklı zihniyetinin şamar oğlanı değildir. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkenin yargısı var. Kendilerine 'militan' diye hakaret eden bu zata, bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile" demişti.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU