Game of Thrones ölüm listesi: 8. sezon 5. bölümde kimler öldü?

*Uyarı: Game of Thrones 8. sezon 5. bölüme ilişkin “spoiler” içerir

Fotoğraflar: HBO

Game of Thrones hayranları Kışyarı Savaşı’ndaki ölümlerden memnun kalmamış olabilir ancak 5. bölümde beklenen oldu ve birçok ana karakter kaderiyle yüzleşti.

Daenerys Kralın Toprakları’na gazabını yayarken, Cersei yaşananları gözyaşları içinde izledi.

Bazı ana karakterlerin ölümü 5. bölüm için beklenen bir şeydi ancak ölümlerin bazıları dizi hayranlarının umduğu gibi olmadı.

Game of Thrones 8. sezon 5. bölümde ölen ana karakterlerin listesi şöyle:

Varys

 

Jon Snow için Daenerys’e ihanet etmekten bahsetmeye başladığı anda izleyiciler Varys’ın sonunun yaklaştığını hissetti. Onu ihbar eden Tyrion oldu. Kraliçenin Eli, Jon Snow’un gerçek kökenini ve Demir Taht’taki hakkını Varys’a anlattığını kabul etti.

Bölümün en asil ölümlerinden biriydi. Varys sakin bir şekilde yüzüklerini çıkardı, Dany’nin askerlerini takip ederek sahile vardı ve Dany’nin ağzından çıkan soğukkanlı bir “Dracarys” (ejderja ateşi) sözüyle hikayesi burada son buldu.  

Harry Strickland

Harry Strickland’i ilk kez 8. sezonun ilk bölümünde Cersei Lannister ve Euron Greyjoy’la birlikte gördük. Strickland, Cersei’nin Dany ve Jon Snow’un ordusuna karşı savaşmaları için kiraladığı paralı askerlerden oluşan Altın Mürettebat’ın başıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kralın Toprakları’na vardıklarında Harry Strickland beraberinde 20 bin asker ve 2 bin at getirdi.

Harry aksiyonun tamamına şahit olma fırsatı yakalayamadı. Harry, Dany’nin Kralın Toprakları’nın savunma duvarını yerle bir etmesinin ardından Gri Solucan ve ordusunun katliamından kurtulamadı.

Altın Mürettebat’ın tamamı

Dany ve ejderha Drogon etrafı yakıp yıkarken Jon Snow ve Gri Solucan’ın ordusuyla karşı karşıya kalan Altın Mürettebat üyeleri kılıçlarını yere attı. Dany’nin durmadığını gören Gri Solucan ve ordusu silahsız Altın Mürettebat askerlerinin tamamını kılıçtan geçirdi.

Euron

 

Euron Greyjoy bölümün başında ortadan kaybolmuşken Kralın Toprakları’nın kıyısında, Cersei’ye ulaşmak için yola koyulmuş Jaime Lannister’ın karşısına çıktı. İkili arasında başlayan kanlı dövüşün sonunda kendisi de ciddi yara alan Jaime, Euron’u midesinden yaralayıp ölüme terk etti. Euron, Jaime’nin ardından “Ama ben de seni hakladım” diye bağırarak, “Ben, Jaime Lannister’ı öldüren adamım” dedi. 

Qyburn

 

Daenerys ortalığı yakıp yıkarken Cersei ve adamları kaçmaya çalıştı ancak Tazı’yla karşılaştılar. Küçük kardeşini görmek Dağ’ı harekete geçirdi ve Cersei’nin yanında kalması yönündeki emrini dinlemedi. Eskiden Sör Gregor Clegane olan zombi benzeri bu yaratığı yaratan Qyburn araya girdi. Ancak Dağ onu merdivenlere fırlatınca kafası paramparça oldu.

Dağ ve Tazı

 

Dizinin hayranlarının uzun zamandır beklediği bir andı. Cersei, Tazı’nın yanından sessizce geçti ve oradan ayrılıp Clegane kardeşleri ölümüne bir dövüş için yalnız bıraktı. İzleyiciler sonunda Dağ’ın, miğferinin altında neye benzediğini gördü (pek iyi bir şey değil). Midesine saplanan bir kılıcın onu öldürmeye yetmeyeceği belli olan Dağ, daha önce Oberyn Martell üzerinde uyguladığı, parmaklarıyla gözlerine bastırıp kafatasını ezme hareketini kardeşi Tazı üzerinde de denedi. Ama Tazı abisini kafasından bıçaklamayı başararak zaman kazandı ve kendisini ve Dağ’ı alevler içindeki boşluğa sürükledi. Tazı hayatının son anlarında en büyük iki korkusunu, ateşi ve abisini yenmiş oldu.

Jaime ve Cersei Lannister

 

Dünyaya birlikte geldiler ve dünyadan birlikte ayrıldılar. Dizinin bazı hayranları, Melisandre’nin Arya’nın “kahverengi gözler, yeşil gözler ve mavi gözler” öldüreceği yönündeki teorisini Cersei’yi öldüreceğine yormuştu. Yayımlanan son bölümle bu teori çürümüş oldu. Jaime’nin Cersei’yle kaçış planı, Daenerys’in dünyayı başlarına yıkmasıyla bozuldu.   

Cersei’nin son sözleri şöyle oldu:

“Bebeğimiz yaşasın istiyorum. Bebeğimiz yaşasın istiyorum. Ölmeme izin verme. Lütfen ölmeme izin verme. Ölmek istemiyorum. Böyle olmaz. Böyle olmaz.”

Jaime ise soğukkanlı bir şekilde karşılık verdi:

“Gözlerime bak. Bana bak. Başka bir şeyin önemi yok. Sadece biz önemliyiz.”

Ve duvarlar çökerken birbirlerine sarıldılar.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU