Cyberpunk 2077'de Keanu Reeves'le seks yasaklandı

Şirket, oyuncular tarafından geliştirilen modun çizgiyi aştığına karar verdi

Keanu Reeves'in görüntüsünden tasarlanan karakter oyun içinde kontrol edilebiliyor (CD Projekt Red)

Cyberpunk 2077'de oyuncuların ürettiği bir modda Keanu Reeves üzerinden tasarlanan karakterin görüntüsü seks robotuna yerleştirildi.

10 Aralık'ta piyasaya sürülen oyunda The Matrix serisinden tanınan Reeves'in sesinin ve sanal ortamda elde edilen vücut modellemesinin kullanıldığı Johnny Silverhand adlı bir karakter yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyunun bazı bölümlerinde Silverhand karakterinin, birinci kişi bakış açısından görüntülenen farklı seks sahneleri halihazırda mevcut. 

CD Projekt Red, oyunu piyasaya sürdükten sonra oyunculara kendi istedikleri özelliklerle tasarlayabildikleri oyun içi mod geliştirebilme olanağı sağlamıştı.  

Catmino adlı bir kişi tarafından tasarlanan modda, oyuncular "joytoy" (zevk oyuncağı) adlı seks işçisi robotlara, Reeves üzerinden tasarlanan Silverhand karakterinin görüntüsünü yükleyip robotla etkileşime geçerek seks yapabiliyor.

Öte yandan modla ilgili haberlerin sosyal medyada yayılmasıyla şirket açıklama yaparak modu kaldırdıklarını belirtti.

Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  

Kullanıcıların ürettiği içeriklere, özellikle de oyun modlarına dair en önemli kuralımız, bunların başkalarını rencide edecek nitelikte olmamasıdır. Model değiştirmelerinde, özellikle müstehcen sahneler sözkonusu olduğunda, görüntülerinin oyun karakterlerine hayat vermesi için modellenmesine izin veren kişiler böyle bir durumu rahatsız edici bulabilir.

Açıklamanın devamında oyuncuların ileride tasarlayacakları modlarda bu hususlara dikkat etmeleri, hem şirketten hem de görüntüsünü kullanacakları kişiden izin almaları gerektiği belirtildi.

Cyberpunk 2077'inin piyasa çıkmasının ardından yaşanan teknik sorunlar, şirketin hisselerinin üçte bir oranında değer kaybetmesine ve kurucularının 1 milyar dolardan fazla zarar etmesine neden olmuş, birçok oyuncu şirkete dava açmıştı. 

 

 

Independent Türkçe, Verge

DAHA FAZLA HABER OKU