Papa'nın yardımcısı, evsizlerin elektriğini kesen polisin mührünü kırdı

Polise meydan okuyan kardinal "Binada elektrik olmadığı için buzdolaplarını bile kullanamayan çocuklu aileler dahil 400'den fazla kişi vardı" dedi

Kardinal 300 bin euro (yaklaşık 2 milyon TL) tutarında elektrik borcu bulunan binanın mührünü kırdıktan sonra İtalya’daki aşırı sağ kesimden tepki aldı / Fotoğraf: The Independent

Alessio Perrone - The Independent

Papa Françesko'nun yardımcılarından Polonyalı Kardinal Konrad Krajewski, Roma'da devlete ait boş binada yaşayan yüzlerce evsiz insana elektrik sağlamak için rögar kapağını açıp yerin altına girdi ve polisin yeraltındaki elektrik hattına koyduğu mührü kırdı.

Vatikan’daki hayır işleriyle ilgilenen kardinal, binada yaşayan 400'den fazla kişiye yardım etmek için yer altına inerek, polis mührünü kırdığını ve elektriği açtığını söyledi.

Kardinal Ansa haber ajansına yaptığı açıklamada, “Dün gece sayacı bağlamak için şahsen müdahalede bulundum (...) Binada elektrik olmadığı için buzdolaplarını bile kullanamayan çocuklu aileler dahil 400'den fazla kişi vardı. Bunu kafam güzel olduğundan yapmış değilim” diye konuştu. 
 


Ödenmemiş faturaların 300 bin euroya (yaklaşık 2 milyon TL) ulaşmasının ardından tedarikçi firma 6 Mayıs'ta polis eşliğinde binanın elektriğini kesmişti.

Krajewski’ye yakın isimler İtalyan medyasına verdiği demeçte kardinalin, “olası yasal sonuçların tamamen farkında olduğunu ve binadaki ailelerin iyiliği için bunu yapmanın gerekli olduğu inancıyla hareket ettiğini” söyledi.

İtalyan İçişleri Bakanı ve aşırı sağ parti League’in lideri Matteo Salvini yaptığı açıklamada, “Umarım, kardinal vadesi geçmiş 300 bin euroluk elektrik faturasını da ödeyecektir” dedi. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU