ABD üç Türk'e şeref madalyası verdi

ABD'de yaşayan üç Türk ülkenin en saygın ödüllerinden Ellis Adası Şeref Madalyası’na layık görüldü

Ellis Şeref madalyası bu yıl 34. kez sahiplerine verildi / Fotoğraf: Wikipedia

ABD’de yaşayan üç Türk, ülkenin en saygın ödüllerinden Ellis Adası Şeref Madalyası’na layık görüldü.

Ellis Adası Onur Derneği'nin düzenlediği Ellis Adası Şeref Madalyası ödülleri töreni New York ve New Jersey eyaletleri arasındaki Ellis Adası'nda yapıldı.

Özel gece 1892’den 1954'e kadar ülkeye gelen göçmenlerin kayıt istasyonu olarak hizmet veren Ellis Adası Müzesi’nde düzenlendi. 

Bu yıl ABD genelinde 93 kişiye Ellis Adası Şeref Madalyası verildi.

Ödül alanlar arasında Nobel Ödüllü bilim adamı Dr. Torsten Wiesel, Mastercard CEO'su Ajay Banha, Kongre üyesi Adam Schiff,  IBM CEO'su Virginia Rometty gibi birçok tanınmış Amerikalı var.

Madalyaya layık görülen üç Türk isim arasında ise ABD'nin dünya içecek devi Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Turkish Heritage Organization (Türk Miras Vakfı) Başkanı Ali Çınar ve Internat Pazarlama Derneği Başkanı Sinan Kanatsız bulunuyor.

54 yaşındaki Ali Çınar bugüne kadar Ellis Island Ödüllerini alan Türkler arasındaki en genç kişi oldu.
 

ali çınar abd s.PNG
Ali Çınar / Fotoğraf: Twitter @cemilozyurt

 

Washington merkezli düşünce kuruluşu olan Türk Miras Vakfı Başkanı Ali Çınar, Türk-ABD iilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili yaptığı çalışmalar ile biliniyor. 

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi tarafından resmi olarak tanınan Ellis Adası Şeref Madalyası ödülü, kendi etnik gruplarına, ülkelerine, Amerikan toplumuna ve dünyaya önemli katkılarda bulunan ABD vatandaşlarına veriliyor.

Ülkede 34 yıl içinde Rosa Parks, Muhammed Ali, senatörler ve Kongre üyeleri gibi ABD'nin tanınmış isimleri ödül almıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU