Mursi'nin duruşmasında Mübarek'e 'Türkiye' sorusu

Devrik lider Mursi'nin duruşmasına katılan eski lider Hüsnü Mübarek'e hakim, 'İhvan, Mısır hükümetini yıkmak için Türkiye ile anlaşma yaptı mı?' diye sordu

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı "Hapishaneler baskını" davasının bugünkü duruşmasına "tanık" olarak katıldı.

Duruşmada hakim Mübarek'e Türkiye'nin Mısır Hükümeti'ni devirmek için İhvan ile ittifak yapıpı yapmadığıyla ilgili soru sordu. 

Mübarek: İhvan'ı Hamas destekledi

Mahkemede hakim karşısına çıkan Mübarek, 27 kişinin yargılandığı 'Hapishaneler baskını' olayıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

''İşin içinde Hamas da var. Olar İhvan'ın bir parçasıdır. Bu iki örgüt arasında birçok bağlantı olduğunu duydum. 25 Ocak olaylarından önce de Hamas ve İhvan beraber hareket etmişlerdir.''

Hakim: İhvan, Hamas ve Türkiye ile ittifak yaptı mı?

Mübarek, mahkemenin ‘İhvan’ın Hamas, Hizbullah ve ABD ile ittifak yapıp Mısır’da bir kalkışma başlatma ve ülke yönetimini ele geçirme planı yapıp yapmadığı, bu plana Türkiye’nin katılıp katılmadığı’ yönündeki soruya şu sözlerle cevap verdi:

''Bu planla ilgili bir şey duymadım. Birçok plan var ama Genel Komutanlığın izni olmadan bunlar hakkında konuşulmaz''


Darbeyle görevinden alınan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin ise cam kafesin içinde mahkeme salonunda yaşananları dikkatle izlediği gözlendi.

 

 

"Hapishaneler baskını" davasında Mursi idam cezasına çarptırılmış ancak Temyiz Mahkemesi kararı bozarak yargılamanın yeniden yapılmasına karar vermişti.

Tekrar yargılamanın 26 Şubat 2017'de başlanan davada aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 27 teşkilat üyesi de yargılanıyor.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU