Merakla beklenen unvan maçı: Efsanevi Filipinli Pacquiao karizmatik Amerikalı Thurman'la dövüşecek

40 yaşındaki Filipinli boksör sakatlık nedeniyle bir süre ringlerden uzak kalan Amerikalı boksörle mücadele edecek

Bu yaza damgasına vuracak maç boks çevrelerinde "süper dövüş" diye anılıyor 

Jack Rathborn -The Independent

Manny Pacquiao dün Twitter hesabında “Bu yaz giderek ısınıyor” yazdı ve yarı orta siklet dünya şampiyonluğu için Keith Thurman ile yapacağı büyük dövüşü doğruladı.

Efsanevi Filipinli 20 Temmuz'da Las Vegas'ta, karizmatik Amerikalıyla dövüşecek.

Thurman da “Sonunda resmileşti! Şimdi gösteri zamanı...” dedi.

Danny Garcia’ya karşı zafer kazandığı Mart 2017’deki mücadelenin ardından; Thurman, yaralanmalar sebebiyle 22 ay boyunca ringlerden uzak kalmıştı.

Geçirdiği dirsek ameliyatı ve sol elindeki derin zedelenmeden sonra kendini yeniden toparlayan Thurman, Josesito Lopez'i mağlup etmesine rağmen insanları etkilemeyi başaramamıştı.

Tecrübeli Pacquiao, Temmuz 2017'de Jeff Horn'e karşı çarpıcı yenilgisinden sonra eski formunu yakalamış ve bu yılın başlarında Lucas Matthysse ve Adrien Broner'la yaptığı mücadelelerden arka arkaya galibiyetle ayrılmıştı.

Mikey Garcia'ya karşı kazandığı zaferin ardından Pacquiao, Errol Spence Jr’ın rakibi olabileceği konuşulmuştu.

Fakat IBF (Uluslararası Boks Federasyonu) şampiyonu Spence Jr, WBC (Dünya Boks Konseyi) şampiyonu Shawn Porter’la karşılaşacak. Böylelikle Thurman, ringlerin ölümsüz ismine karşı tarih yazma şansını yakaladı.

Büyük buluşma 20 Temmuz’da
Manny Pacquiao ve Keith Thurman 20 Temmuz’da karşı karşıya gelecek. Thurman, Lopez’i yendikten sonra “Manny Pacquiao gelecek yıllarda burada olmayacak. Bir efsaneyle dövüşeceğim. Bunu iple çekiyorum” demiş ve eklemişti: 

“Önümüzdeki günlerde bu mücadelenin gerçekleşmesi için müzakerelere kesinlikle açığım. Boksun efsane ismiyle karşılaşmayı çok isterim. Evet, bir zamanlarki genç Manny Pacquiao değil ama kendisi hala dünya çapında mükemmel bir boksör. Kendimiz ve hayranlarımız için karşı karşıya gelmekten çok mutlu olacağız.”


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/general/boxing

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU