Kovid-19 nedeniyle "ölen" yaşlı kadın, 10 gün sonra huzurevine geri döndü

Yaşlı kadın, eşi Ramón Blanco'nun da kaldığı huzurevine zinde ve sağlıklı bir şekilde döndü. Blanco’nun eşi, “Buna inanamadım, karım öldüğü için ağlıyordum” diye konuştu

Koronavirüs pandemisi sırasında İspanya'nın Ronda şehrinden bir görüntü (Reuters)

İspanya’da ailesinin koronavirüsten öldüğüne inandığı 85 yaşındaki bir kadın, gömüldüğü söylendikten 9 gün sonra, kaldığı bakım evine dönerek akrabalarını şoke etti.

La Voz de Galicia gazetesinin aktardığına göre, Rogelia Blanco'nun isimli yaşlı kadının ailesine, Blanco’nun 13 Ocak'ta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve cenazesinin ertesi gün yapılacağı bilgisi verildi. Aile cenazeye koronavirüs önlemleri nedeniyle katılamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Blanco’nun öldüğü bilgisinin yanlış olduğu ve isimle ilgili bir karışıklıktan kaynaklandığı anlaşıldı. Zira yaşlı kadın, cumartesi günü, eşi Ramón Blanco'nun da kaldığı huzurevine zinde ve sağlıklı bir şekilde döndü. Blanco’nun eşi, “Buna inanamadım, karım öldüğü için ağlıyordum” diye konuştu.

Bakım evini işleten San Rosendo Vakfı ise hatanın Blanco ve Kovid testi pozitif çıkan diğer huzurevi sakinlerinin tedavi için 29 Aralık'ta başka bir bakım evine nakledildiği sırada yapıldığını açıkladı.

Gazeteye göre Kovid teşhisi konan huzurevi sakinleri, bu tarihte, ülkenin kuzeyindeki Xove beldesinde bulunan huzurevinden, 223 km. uzaklıktaki Pereiro de Aguiar'a nakledilmişti. Vakıf, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Nakledilen yaşlılar arasında aynı odaya kaydedilen iki kadın vardı. Xove'den Pereiro de Aguiar'a nakil işlemi sırasında yapılan, kimlikle ilgili bir hata, 13 Ocak’ta yanlış kişinin ölüm belgesinin çıkarılmasına yol açtı.

"Talihsiz olaydan" duyduğu üzüntüyü dile getiren vakfın açıklamasında şu ifadeler de yer aldı:

Bu, geçen aralık ayından bu yana Os Gozos'a yapılan 100'den fazla nakil işleminde bir defaya mahsus bir olay.

Açıklamada ayrıca, Blanco'nun ölümüyle ilgili hatayı düzeltmesi için ilgili kurumlara başvurulduğu bildirildi.

 

Independent Türkçe, Reuters

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU