Maddi yetersizlik nedeniyle İdlib'den ailesini çıkaramayan baba: Ölümü bekliyorum

Son günlerde artan hava saldırıları yüz binlerce İdlibli'nin göç etmesine neden oldu. Bölgedeki insani kriz kendisini daha fazla hissettirirken maddi imkansızlıklardan dolayı kaçamayan bir babanın dramı kameralara yansıdı: Ben ölümü bekliyorum

Suriye'de, silahlı muhaliflerin elinde kalan son şehir olan İdlib'e son yılların en büyük saldırıları düzenleniyor. Rus ve Suriye yönetimine ait savaş uçakları, şehirdeki muhalif unsurları gerekçe göstererek yerleşim yerlerini bombalıyor.

Son saldırılarda yüzlerce sivil Suriyeli hayatını kaybetti. On binlercesi ise yaşadığı yerleri terkederek İdlib'in kuzeyine doğru göç etti. 

Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı göç edemeyerek ölümü bekleyen aileler de var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ölümü bekliyorum"

Parası olmadığı için ailesini ve eşyalarını güvenli bir yere taşıyamayan İdlibli bir babanın anlattıklarını Suriye merkezli bir sivil örgüt olan "Geleceğin Vizyonu" grubu dünyayla paylaştı.

Bombardımanda evi büyük hasar görmesine rağmen göç edemeyen İdlibli'nin gözyaşlarını tutamadığı ve "Ben ölümü bekliyorum, gerisi Allah'a kalmış" dediği görülüyor.

17 Eylül 2018'den buya ölen sivil sayısı 565

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Esad rejimi, İran destekli gruplar ve Rusya'nın; 17 Eylül 2018'de imzalanan İdlib mutabakatından bu yana "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne düzenlediği saldırılarda en az 565 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Astana toplantısının ardından saldırılar arttı

Sivil bir grup olan Suriye Müdahale Koordinatörlüğü ise kısa süre içinde en az 396 bin 480 sivilin yerinden edildiğini duyurdu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU