Sabah yazarı Mahmut Övür: Neresinden bakarsanız bakın, zorlama ve uydurma

"Kılıçdaroğlu ve Gül bir yatta görüştü" iddiasını ortaya atan Sabah yazarı "Görüşme taziye içindi" açıklamasını inandırıcı bulmadı

Sabah Gazetesi'nde 10 Mayıs'ta yayınlanan fotoğrafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir marinada görülüyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Kalamış Marina’da iş adamı Ebubekir Tivnikli'ye ait bir yatta 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğü iddiasını Sabah Gazetesi’ndeki köşesine taşıyan Mahmut Övür, iddialara gelen “yalanlama” açıklamalarına bugünkü yazısında cevap verdi. 

Yaptığı yazılı açıklamayla CHP liderinin, Kasım 2018’de vefat eden babası Abdullah Tivnikli için taziyeye geldiğini söyleyen Ebuberkir Tivnikli’ye “Siz taziyeleri yatta mı kabul ediyorsunuz?” başlıklı yazısında Mahmut Övür "Niye tam bir hafta sustunuz" diye sordu: 

Neresinden bakarsanız bakın, zorlama ve uydurma bir gerekçe bu... Madem bu bir taziye ziyaretiydi neden daha ilk gün Kılıçdaroğlu veya siz çıkıp bir açıklama yapmadınız? Niye tam bir hafta sustunuz? O fotoğraflar yayınlanmasaydı bu suskunluk devam mı edecekti? Bence evet, çünkü gizli kapaklı bu görüşmenin fark edilmeyeceğinden emindiler. 

Dini değerlere saygılı olduğunu düşündüğüm Ebubekir Tivnikli'ye soralım; Siz, taziyeleri hep yatta mı kabul ediyorsunuz? Evde veya camide kabul etmenize engel bir durum mu vardı? Kılıçdaroğlu korumalarını neden marinanın dışında bıraktı?

Buraya bir nokta koyup, henüz ayrıntıları netleşmemiş yatın içine girelim. Dikkat ederseniz o görüşmede kimler olduğuna dair ne Tivnikli ne de Kılıçdaroğlu net bir açıklama yaptı. Madem bu bir taziye ziyareti, o yatta kimlerin olduğunu tek tek açıklayın.

Mesela merak ediyorum, Topbaş ailesinden Abdurrahman Topbaş da orada mıydı? Onların orada olmasının son dönemde muhafazakar kesimde ortaya çıkan siyasi ayrışmayla bir ilgisi var mı? Daha çok siyasi kimlikleriyle bilinen şu iki isim Osman Bostan ve Tarık Çelenk de orada mıydı?”

Mahmut Övür'ün yazısının tamamı.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU