Lufthansa'dan hayatta kalma çözümü: 9 euroluk bilet

Havayolu şu anda tarifeli uçuş programının yalnızca yüzde 20'sini işletiyor

1953'ten beri faaliyette olan Lufthansa, 2008 yılında dünyanın en iyi havayolu şirketi seçilmişti (AP)

Lufthansa'nın patronu uçuşlara devam etmeleri durumunda havalimanlarındaki slotlarını korumak için havayolunun sadece 9 euroya (yaklaşık 80 TL) uçuşlar gerçekleştirebileceğini açıkladı.

AB kurallarına göre, havayolları tarifeli uçuşlarının en az yüzde 80'ini gerçekleştirmeli, yoksa rakiplerine havalimanı slotlarını (kalkış ve iniş için havayoluna ayrılan süre) kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, geçen yıl pandeminin başlarında havayollarının sadece slotlarını korumak için "hayalet uçuşları" olarak bilinen ve çevreye büyük zarar veren neredeyse boş uçaklarla uçtuğu anlamına geliyor.

Avrupa Komisyonu daha sonra havayollarının düşen talebe yanıt olarak tarifeli uçuşları iptal etmeleri durumunda slotlarını kaybetmeyecekleri anlamına gelen geçici bir havalimanı slot feragatnamesini yürürlüğe sokmaya karar vermişti.

Feragat süresi uzatılmış olsa da AB, geçen yılın sonunda kuralların yavaş yavaş tekrar uygulamaya konmasını önerdi.

Yaz aylarında yavaşça normale dönmeden önce eşiğin ilk olarak tarifeli uçuşların yüzde 40'ı olarak belirlenmesi bekleniyor.

Eurocontrol'le yaptığı röportajda Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, havacılık sektöründeki iyileşmenin düşük hızı göz önüne alındığında, havalimanı slot feragatlarının tekrar uzatılmasını beklediğini söyledi. Örneğin Lufthansa şu anda olağan kapasitesinin sadece yüzde 20'sini işletiyor.

Aksi takdirde, insanların uçağa binmesi için büyük indirimler sunmaya hazır olacaktır.

Spohr şunları söyledi: “Bizim gibi bağlantı sistemiyle çalışan her havayolu, slotlarını korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Boş uçmamız gerekirse, bu uçuşları sistemde tutmak için muhtemelen 9 euroluk biletler satışa sunacağız."

Spohr "Bir bağlantı noktasındaki temel slotlardan vazgeçmek Lufthansa personeline veya Air France personeline veya British Airways personeline veya KLM personeline nesiller boyu sürecek bir hasar verecektir" diye ekledi.

Avrupa'da ve dünyanın çoğunda hala geniş ölçekli seyahat kısıtlamaları var ve bu, havacılık sektöründeki toparlanmayı sekteye uğratıyor.

Birleşik Krallık'ta birçok havayolu personeli devlet destekli ücretli izinde ve NHS'nin (Ulusal Sağlık Hizmeti) aşılama çalışmalarına yardım etmeleri isteniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU