Pakistan’ın eski kriket kaptanı Afridi kızlarına açık hava sporlarını yasaklıyor

Afridi, “Feministler istediğini söyleyebilir… ben kararımı verdim” diye konuştu

Şahid Afridi muhafazakar baba kimliğinden dolayı kızlarının açık hava spor faaliyetlerine katılmasını istemediğini söyledi / Fotoğraf: Reuters 

Conrad Duncan - The Independent 

Pakistan milli kriket takımının eski kaptanı Şahid Afridi kızlarına açık hava spor müsabakalarına katılmayı yasakladığını söyledi.

Afridi geçen hafta yayımlanan biyografisi Game Changer’da, "Kızlarım kapalı mekanlarda istediği sporu yapabilir ama kamuya açık spor faaliyetlerinde bulunmayacaklar” diye yazdı.

“Sosyal ve dini sebeplerden” ötürü muhafazakar bir baba olarak bu kararı aldığını söyleyen Afridi, kendisini eleştirenleri önemsemediğini belirtti.

Eski sporcu şöyle devam etti:

Feministler istediğini söyleyebilir ama Pakistanlı muhafazakar bir baba olarak ben kararımı verdim.”

Kriketteki sert vuruşlarıyla tanınan ve “Boom Boom Afridi” lakabıyla bilinen eski kaptan, kızlarının “sporda çok başarılı olduğunu” ancak sadece kapalı mekanlarda yapılan faaliyetlere katılacaklarını belirtti.

Kadınların spor yapmalarının yasaklanmadığı Pakistan’da milli kadın kriket, futbol ve beyzbol takımları bulunuyor. Ancak ülkede kadınların milli spor takımlarına katılma oranı oldukça düşük.

Pakistan kadın kriket takımı, Uluslararası Kriket Konseyi’nin bir günlük uluslararası maçlar sıralamasına göre dünyada 7. sırada.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU