Erdoğan: Türkiye kimsenin müstemlekesi değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan YSK kararını eleştiren Batılı ülkeleri iki yüzlülükle suçladı. "Topraklarında darbeci katilleri ağırlayanlar bize demokrasi dersi veremez" diye konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde 39. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında Batı'ya çifte standart eleştirisi yaptı. İsrail'in Gazze'yi bombalaması, YSK'nın İstanbul kararı gibi konularda Batı ülkelerini iki yüzlü davranmakla suçladı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi katil sürülerine kaptırdığmız her gencimizin vebali bizlerin üzerindedir.

Tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak daha sıkı ve daha kapsayıcı anlayışla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

İsrail yönetimi açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’yi ramazan günlerinde bombalıyor.

Suriye rejimi İdlib’de varil bombalarıyla sivil halka saldırıyor.

Gönül coğrafyamızın dört bir yanından maalesef bu ramazanda feryatlar yükseliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail yönetimi uluslararası kamuoyunun sessizliğinden faydalanarak işi medya kuruluşlarını bombalamaya kadar vardırmıştır. Bizim Anadolu Ajansı binasını vurmuştur. Çünkü onların bütün o kirli yaptıklarının dünyaya duyurulmaması gerekiyor, duyuran kim varsa onlar için düşmandır.

Onlar istemese de yardım kuruluşlarımız ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırıyor.

Biz bunları yaparken basın özgürlüğünden bahsedenler hiç sesini çıkarmıyor.

Basın özgürlüğü kılıfı altında terör örgütlerine bile sahip çıkanlar kameralar önündeki bu bombalamalara sessiz kalıyor. Bunun adı çifte standarttır.

Bu tavırla biz ilk kez karşılaşmıyoruz. Dünyaya demokrasi dersi verenler Türkiye’de 251 insanımızın şehit edildiği darbe girişiminde darbecileri himaye edebiliyor.

Terör örgütünün elebaşlarını kırmızı halılarla karşılayabiliyor.

Adalet ve özgürlüğü dillerine dolayanlar Mısır’da darbecilerin kurduğu darağaçlarına ses çıkarmıyor, Sisi’yle oturup geleceğe dair planlar yapıyor.

Cemal Kaşıkçı olayıyla alakalı olarak işte Suudi Arabistan'ın göndermiş olduğu görevlilere karşı bakın hala bir ses yok, hala bir tavır yok. Bize söyledikleri 'Gereken yapılacaktır, hiç endişe etmeyin.' Bu benim sorunum değil, senin sorunun. Suudi Arabistan olarak böyle bir katliamı gönderdiğin 15 kişi, daha sonra sayıyı 22'ye çıkardın, bunlar yapıyor, bunlara yönelik en ufak bir eylemin olmuyor. Nerede adaletiniz?

Avusturya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri 2 yıl sonra iptal edilebiliyor, hiç ses çıkmıyor. Bizde ise sadece müracaat edişimiz bile Batı’yı rahatsız ediyor. Biz de hakkımızı arama mücadelemizi verdik, sağolsun onlar da hakkımızı teslim etti.

31 Mart seçimlerinde yaşanan örgütlü usulsüzlükleri görmezden geldiler. Prensipli davranan önce atılan adımın hukuki olup olmadığını tespite çalışır. Bunlar ülkemize baktıklarından sadece önyargılarıyla bakıyorlar.

Karşılarında artık hazırolda bekleyen bir Türkiye olmadığını bir türlü kabul edemiyorlar. Kabul etseler de etmeseler de Türkiye bağımsız ve hukukun üstünlüğünü kabul eden bir ülkedir.

Türkiye kimsenin müstemlekesi değildir. Seçimle iş başına gelmiş Venezuela devlet başkanını devirmeye çalışanlar bize demokrasiden bahsedemez.

Milletimiz bu tehdit diline boyun eğmeyecektir. Türk milleti 23 Haziran’da da özgür iradesiyle tercihini yapacaktır.

Türk demokrasisi 23 Haziran imtihanından da alnının akıyla çıkacaktır, buna inanıyorum.

Şu anda karşımızdaki zihniyet FETÖ’nün ağzıyla konuşuyor.

Bizim de eksiklerimiz, kusurlarımız olmuştur ancak adına Türkiye dediğimiz davamıza ihanetimiz vaki değildir.

İç muhasebemizi yapacak, daha kuşatıcı bir anlayışla mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU