İmamoğlu'ndan, Yıldırım'ın "kariyer" uyarısına yanıt: Dünya sanatçılar fikrini söyleyince güzel, siyasetçiler had bildiremez

İBB adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından video yayınladı. Binali Yıldırım'ın kendisine destek veren sanatçılara yönelik "Açık taraf tutmak sanat kariyerlerine çok büyük fayda sağlamaz" sözlerine yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yeni bir viedo yayınladı.

Videonun konusu, kendisine sosyal medyadan #HerŞeyGüzelOlacak etiketiyle destek veren sanatçılara yönelik eleştireler.

İmamoğlu, videolu paylaşımına şu notu düştü: 

"Sanatçılar gibi toplumun önünde olan insanların fikirlerini paylaşması gayet doğaldır. Haddini bilmesi gereken siyasilerdir, bizleriz; sanatçılar, akademisyenler, iş insanları değil. Korkmadan konuşmaya, paylaşmaya devam edin lütfen."

 


AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, sosyal medyadan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçılarla ilgili açıklama yaparak, "Açık taraf tutmak onların sanat kariyerine de çok büyük fayda sağlamaz" demişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu videolu mesajında şunları söylüyor: 

“Susmamak, konuşmak demokrasinin en ana ilkelerinden birisi. Fikrini özgürce söyleyebilmek, hele hele sanatçılar, akademisyenler, yazarlar, çizerler dünya o zaman güzel. Siyasetçiler had bildiremez. Böyle bir şey yok. Konuşun; şiirler yazsın şairler, türküler bestelesin, şarkılar bestelesin bütün besteciler. O güzel ses sanatçıları bunları dile getirsinler. Yazarlar makale yazsınlar. Bizleri eleştirsinler. Topluma yön versinler. Geleceği göstersinler. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Siyasiler bundan memnun olmalı. Aksi takdirde siyasiler köşeye sıkışır. Özgürlük nefes gibidir. Özgür olmaya devam edin. Bunu da paylaşın. Bence aklınıza gelen tüm güzel duyguları, kucaklaşmayı, demokrasiyi, her şey çok güzel olacak demeyi paylaşmaya devam edin. Cesurca ve Türkiye’nin geleceği için konuşun lütfen.”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU