Fahrettin Altun'dan Alman gazeteciye S-400 yanıtı: Kaynakların yanlış bilgi vermiş

Alman gazeteci Julian Röpcke, Bild'de yer alan haberi "Diplomatik kaynaklara göre Erdoğan, S-400 almaktan vazgeçti" notuyla Twitter'da paylaştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun, Alman Bild gazetesinde yer alan S-400 haberi üzerine açıklama yaptı.

Bild'de yer alan haberi "Diplomatik kaynaklara göre Erdoğan, S-400 almaktan vazgeçti" notuyla Twitter'da paylaşan Alman gazeteci Julian Röpcke'ye yanıt veren Altun, "Kaynakların yanlış bilgi vermiş, S-400 tedariği tamamlanmış bir anlaşma" dedi. 
 


Bild haberinde ne yazıyordu? 

Alman Bild gazetesinin haberinde Türkiye'nin ekonomik kriz ve ABD'nin yaptırım tehditlerinden duyulan endişe nedeniyle S-400'ler konusunda geri adım attığı iddia edildi.

Bild haberi, ismi verilmeyen üst düzey bir Türk diplomata dayandırıldı. Bild'e konuşan diplomatın, "Türkiye'de ekonomik kriz, Erdoğan'ın agresif dış politikası nedeniyle daha da derinleşiyor. Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı gibi Temmuz'da teslimat olmayacak. Çünkü böyle bir satın alım Washington'ın yaptırımlarına neden olur ve bu, mevcut Lira krizinde Türkiye'nin ekonomik çöküşü anlamına gelir" ifadelerini kullandığı belirtildi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU