Davutoğlu, Özdağ'a yapılan saldırıyı değerlendirdi: Siyasi terör faaliyetidir

Davutoğlu "FETÖ’ye karşı bir mücadele ve duruş sergilemiş bir siyasiye saldırı olmuşsa biz bunun adına siyasi terör deriz ve gerekenin yapılmasını bekleriz" diye konuştu

Gelecek partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Ankara'da evinin önünde beş kişilik bir grup tarafından silahlı ve sopalı saldırıya uğradı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ'a yapılan saldırının ardından bir açıklama yaptı.

Davutoğlu, dün il kongresi için gittiği Mardin’de yaptığı açıklamada saldırıyı "siyasi terör" olarak niteledi. Davutoğlu, "Bunun hiçbir izahı olamaz, açık bir terör faaliyetidir" diye konuştu.

Gelecek Partisi lideri, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Bugün eğer terör Ankara’nın caddelerine inmişse ve Türkiye’nin en tanınmış siyasilerinden birine, milletin ve ülkenin birliği için her türlü çabayı sarf etmiş ve 15 Temmuz sonrası Darbe Araştırma Komisyonu’nda en çetin mücadelelerle, en kapsamlı bir şekilde FETÖ’ye karşı bir mücadele ve duruş sergilemiş bir siyasiye saldırı olmuşsa biz bunun adına siyasi terör deriz ve gerekenin yapılmasını beklerizdiye konuştu.

"Eğer bu tür saldırılara izin verilirse sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır"

Cumhurbaşkanına bir mesajının olduğunu söyleyen Davutoğlu, kendisinden açık ve net bir açıklama beklediğinin altını çizidi. Bu olayın üzerinin örtülemeyeceğini vurgulayan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı ve güvenlik birimlerinin de konuya ilişkin bir açıklama yapması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, açıklamanın derhal yapılması gerektiğine dikkat çekerek kamera kayıtlarının ve saldırıya ilişkin istihbartların mevcut olduğunu ve hiçbir mazeret kabul etmediklerini ifade etti. Davutoğlu, “Eğer bu tür saldırılara izin verilirse sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dimdik duracağız"

Ahmet Davutoğlu açıklamasını"İster terör örgütleri ister bu şekilde mafyavari çete örgütleri bilsinler ki; son nefesimize kadar bu ülkede hukuk devletinin mücadelesini veririz ve bir adım geri atmayız” derken Selçuk Özdağ’ın bir akademisyen olduğuna da dikkat çekerek “Aziz milletim merak etmeyiniz, bu kadro çıktığı yoldan geri dönmeyecektir. Ankara’nın ortasında siyasi terör faaliyetine kalkışanların ve Türkiye’nin insan hakları alanındaki kazanımlarını tehdit etmeye dönük her türlü partinin karşısında dimdik duracağız" ifadeleriyle sürdürdü.

"Türkiye’yi 90’lı yılların faili meçhullerine teslim etmeyeceğiz"

Davuoğlu açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Ankara’da siyasi bir şahsiyete tahammül göstermeyenler Türkiye’de milli bütünlüğü savunamazlar. Halkımız ekonomik sıkıntıların altında inim inim inlerken iktidarlarını sürdürmek için Türkiye’yi böylesi mafyavari çeteleşmelerin içine sokanlar karşı tutumumuz net olacaktır. Türkiye’nin geleceği parlak olacaktır. Türkiye’yi 90’lı yılların faili meçhullerine, arkasındaki örgütlerin kimliği belli olmayan siyasi terör faaliyetlerine asla teslim etmeyeceğiz.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU