Baba orangutandan sıradışı davranış: Annesini kaybeden kızına sahip çıktı

İki yaşındaki orangutanın ablası da onunla ilgileniyor

Hayvanat bahçesi yetkilileri, Nias adlı annenin ölüm nedenini öğrenebilmek için otopsi sonuçlarını bekliyor (Denver Hayvanat Bahçesi)

ABD'nin Colorado eyaletindeki hayvanat bahçesindeki bir orangutan sıradışı bir davranış sergiliyor. Berani adındaki erkek Sumatra orangutanı, annesini geçen ay kaybeden iki yaşındaki kızına bakmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Denver Hayvanat Bahçesi, 17 Aralık'ta 32 yaşındaki Nias adlı annenin öldüğünü duyurmuştu. 12 Ocak'ta bir açıklama daha yapan hayvanat bahçesi yetkilileri, Berani'nin harekete geçip Cerah adlı yavruya bakmaya başladığını, onu taşıdığını, rahatlattığını ve hatta uyurken ona sarıldığını söyledi.

Görevlilerden Cindy Cossaboon, "Berani harika bir Bay Anne oldu" dedi ve yaban hayatında yavruya bakan erkek orangutanın pek görülemeyeceğini belirtti. Bu durum hayvanat bahçelerinde de çok nadir yaşanıyor. Zira Cossaboon, ABD'de buna benzer bir vakayı şimdiye kadar yalnızca bir kere duyduğunu açıkladı.

 

orgnutan
(Denver Hayvanat Bahçesi)

 

Daily Mail'in haberine göre, Nias'ın Hesty adında 10 yaşında bir kızı daha bulunuyor. Hayvanat bahçesi yetkilileri, Hesty'nin de küçük kız kardeşiyle ilgilendiğini ve onunla bütün gün oynadığını söyledi. Üç orangutanın birbirine adeta yapışık şekilde hareket ettiği açıklandı.

Orangutanların yaşam süresi yaban hayatında 30 ile 40 yıl arasında değişirken esaret altında 60 yıla kadar çıkabiliyor. Endonezya'nın Sumatra adasına özgü Sumatra orangutanlarının nesliyse tehlike altında bulunuyor. Söz konusu hayvanlardan yaban hayatında yaklaşık 14 bin kaldığı tahmin ediliyor.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, CBS Denver, 9News

DAHA FAZLA HABER OKU