Samsung'un Türk markası Sunny İle ortak üreteceği yerli cep telefonu satışa çıkıyor

Sunny markasıyla üretim yapan Atmaca Elektronik’le anlaşan Samsung’un Türk yapımı cep telefonları önümüzdeki hafta satışa sunulacak

Güney Koreli Samsung, Türkiye’de üretime başladı / Kolaj: Independent Türkçe

Çinli global cep telefonu devi Oppo, Tuzla’da üretime başlamak için gün sayarken, Güney Koreli rakibi Samsung, sessiz sedasız tüm hazırlıklarını tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya Gazetesi’nden Çi̇ğdem Yücesoy Subaşı’nın edindiği bilgiye göre Samsung’un yerli üretim cep telefonunu piyasaya çıkarmasına günler kaldı.

Yılda 3 milyon üretim

Sunny markasıyla başta TV olmak üzere elektronik eşya üreticisi Atmaca Elektronik’le üretim konusunda anlaşma imzalayarak aylar önce çalışmalara başlayan Samsung, ilk yerli telefonların satışına önümüzdeki hafta başlayacak. Samsung markalı yerli cep telefonlarının üretimine Atmaca Elektronik’in Esenyurt’ta bulunan tesisinde haftalar önce geçildi. Türkiye’nin en büyük ekran üreticileri arasında üçüncü sırada bulunan Atmaca Elektronik, aynı zamanda pek çok elektronik üreticisinin de tedarikçisi.

Türkiye’de üretilen 10 Samsung TV’den 4’ü Atmaca Elektronik’in fabrikasından çıkıyor. Benzer şekilde Philips ile de çalışan şirket, akıllı telefona yönelik yaptığı anlaşmayla stratejik bir hamle yapmış oldu. TV’den sonra telefon üretiminde de Atmaca ile ilerlemek isteyen Samsung için fabrikada özel bir alan oluşturuldu. Edinilen bilgilere göre bu alanda ilk etapta yıllık 3 milyon adet telefon üretilecek.

Yerlileşme ve ihracat şartı

Yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek konusunda çalışmalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın üretim üssü kuracaklar için yerlileşme ve ihracat şartı koyduğu biliniyor. Samsung da Bakanlığın bu talebini göz önünde bulundurarak üretime geçmeden önce telefon parçalarının bir kısmını yerli tedarikçilerden sağlama yönünde kapsamlı bir çalışma yürüttü. Üretimin bir kısmını yerli tedarikçilerden sağlayan şirket, zaman içinde üretimin tamamına yakınını yerli kullanımla karşılayacak. Alt yükleniciyle başlayan üretimin istihdama da katkısı olacak.

Fiyatlar % 40 aşağı gelebilir

2 bin 500 liraya kadar olan ürünlerin ithal telefona göre yüzde 40 oranında düşük bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Orta segment telefonların fiyatlarında ise yüzde 25 oranında gerileme görüleceği belirtiliyor.

samsung.jpg
Samsung, Unpacked 2021 etkinliği kapsamında yeni telefonlarını dijital olarak görücüye çıkardı / Fotoğraf: Samsung

 

S21 modeli tüm dünyaya tanıtıldı

Samsung, dün Unpacked 2021 etkinliği kapsamında yeni amiral gemisi telefonlarını dijital olarak görücüye çıkardı. Serinin tüm telefonları 5G desteğiyle gelirken, Ultra modelinin RAM kapasitesi ve depolama kapasitesi farklılık gösteriyor. S21 Ultra modeli; 12 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğine sahip olacak. Cihazın depolama alanı ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç opsiyondan oluşacak.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU