Alman Meclisi'nde, "Müslümanlara yönelik ayrımcılığa" karşı verilen kanun teklifi reddedildi

Sol Partili milletvekili Buchholz, "Müslümanlara karşı yapılan suçlar gün geçtikçe şiddet içermektedir. Bu gelişmeler alarm vericidir" dedi

Fotoğraf: Reuters

Almanya'da Sol Partinin (Die Linke) "Ayrımcılığa Karşı Mücadele Yasası"na Müslümanların da eklenmesi yönünde verdiği kanun teklifi Federal Meclis'te reddedildi.

Sol Parti tarafından "Almanya'da Müslüman karşıtı ırkçılık ve Almanya'da Müslümanlara karşı ayrımcılık" başlığıyla meclise verilen teklif, iktidardaki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile ana muhalefet olan aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi ve Hür Demokrat Parti (FDP) oylarıyla kabul edilmedi.

Sol Partili milletvekili Christine Buchholz, Almanya'da her iki günde bir camiye saldırı yapıldığını belirterek, "Müslümanlara karşı yapılan suçlar gün geçtikçe şiddet içermektedir. Bu gelişmeler alarm vericidir" dedi.

Buchholz, Almanya'da sadece başörtüsü nedeniyle ırkçı saldırılara uğrayanların bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:

Gross Gerau'da bir başörtülü kadın sırf başörtüsü taktığı için saldırıya uğradı ve kimse ona yardım etmedi. Wolfsburg'ta bir imam iki haftada bir ölüm tehdidi almaya devam ediyor.  Aşırı sağcı teröristler Müslümanlara karşı nefreti kendileri için itici bir güç olarak görüyorlar. Bunlar AfD'liler tarafından kışkırtılmaktadırlar.

Almanya'da Müslümanların günlük yaşamda ayrımcılığa uğradığını vurgulayan Buchholz, şunları kaydetti:

Türk ya da Arap isimli birisi ev bulmakta, iş bulmakta sorunlar yaşıyor. Bu durum, özellikle de başörtülü kadınlar için de geçerli. Kimse inancından dolayı dezavantajlı durumda olmamalı. Hükümetten eyaletlerle beraber Müslüman dini cemaatlerinin devletçe tanınmasını, Ayrımcılıkla Mücadele Yasası'nda reform yapılmasını ve Müslümanlara ilave danışmanlık hizmetleri verilmesini talep ediyoruz.

Reddedilen önergede dini cemaatlere yönelik eşitsizliğin ortadan kaldırılması, camilerin güvenliğinin iyileştirilmesi, İslam konusunda manevi danışmanlık ve sosyal hizmetler ile diğer dinlerle eşit görülme gibi talepler bulunuyordu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU