Abdullah Gül’den Abdurrahman Dilipak’a İsrail telefonu: Böyle bir görüşme olmadı

Dilipak, Yeni Akit’teki köşesinde Gül’ün kendisini telefonla aradığını ve İsrail maslahatgüzarı ile görüşme iddiasını yalanladığını söyledi

Abdurrahman Dilipak ve Abdullah Gül / Fotoğraflar: AA

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak 8 Mayıs’taki köşesinde “Sahi Kılıçdaroğlu; Gül ve İsrail Maslahatgüzarı ile ne görüştü, geçtiğimiz günlerde” ifadelerini kullanmıştı.

Dilipak bugünkü yazısında da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendisini aradığını ve İsrail maslahatgüzarı ile görüştüğü iddiasını yalanladığını yazdı.

Dilipak’ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:
 

“Bu arada geçen günkü yazımda, “Sahi Kılıçdaroğlu, Gül ve İsrail maslahatgüzarı ile ne görüştü, geçtiğimiz günlerde” Sanki Gül İsrail maslahatgüzarı ile görüşmüş gibi bir anlam da çıkıyor. Bu iddia daha önce günlük bir ulusal gazetede çıkmış ve tekzip edilmiş. Akit Tv’de sunucu arkadaş böyle bir haber olduğunu söyleyince bu ifadeyi daha sonra köşemde dile getirmiştim. Abdullah Gül konuyla ilgili olarak aradı ve Filistin konusundaki hassasiyetini dile getirdi ve “asla böyle bir görüşmenin olmadığını” söyledi. Düzeltir, özür dilerim.”


Abdullah Gül’ün ofisinden daha önce yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu ile görüşme iddiası da yalanlanmıştı. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU