CLK'nın yeni "numara"sı binlerce aboneyi mağdur etti

İstanbul'da elektrik dağıtımı yapan CLK Boğaziçi abone numaralarını değiştirdi. Faturalarını otomatik talimatla ödeyen binlerce abone durumdan haberdar olmayınca elektriksiz kaldı. Gecikme bedeli ve yaklaşık 30 TL'lik kesme ücreti abonelere yüklendi

İstanbul genelinde elektrik dağıtımını gerçekleştiren CLK Boğaziçi Elektrik A.Ş, Ekim ayında sistem değişikliğine giderek müşterilerinin abone numaralarını değiştirdi. Ancak bu değişiklik binlerce elektrik kullanıcısına iletilmedi. 

Kredi ve banka kartlarına tanımlı otomatik ödeme talimatları abone numarası değişikliği nedeniyle yerlerine getirilemedi. Böylece faturalarının ödenmediğinden habersiz olan çok sayıda elektrik abonesinin fatura borçları da katlandı. Faturalar otomatik ödenmeyince çok sayıda ev ve işyerinin elektriği CLK görevlileri tarafından kesildi. Aboneler bu durumdan elektriksiz kalınca haberdar oldu.

İstanbul’da yaşayan bir elektrik abonesi de durumdan bu şekilde haberdar oldu:

“Öğle saatlerinde elektriğin kesildiği haberini aldım. Faturalarım şimdiye kadar hesabımdan otomatik olarak ödeniyordu. İşin aslını araştırdığımda faturaların otomatik olarak ödenmediğini öğrendim. Bankaya eski abone numarası tanımlı olduğu için ödeme gerçekleştirilmemiş. Ancak kesme-bağlama ücretini son faturaya yansıttılar”

Gelen son üç fatura bilgilerini Independent Türkçe ile paylaşan abone, “Ekim ayında 80, kasım ayında 110, aralık ayında ise 180 TL fatura gönderildi. Son gelen faturaya kesme-bağlama ücreti ile gecikme bedeli de dahil edilmiş. Oysa sorun aboneden değil tamamen elektrik idaresinden kaynaklanıyor” dedi. 

Aynı sorunu yaşayan çok sayıda elektrik kullanıcısı bulunuyor. Vatandaşların firmalarla yaşadığı sıkıntıları ilettiği Şikayet Var isimli internet sitesinde bu yönde çok sayıda şikayet bulunuyor. 

Engin isimli kullanıcı sorununu şu şekilde dile getirdi:

“CLK Boğaziçi hesap numarası değişmiş bu değişiklik bildirilmediği için bankada bulunan otomatik ödeme devre dışı kalıyor. Manuel olarak ödediğinizde de fatura borcu yok diyor. Sonuç bugün elektrik kesilmiş. Soruyoruz neden diye abone numarası değişmiş ondan diyor. Bu fırsat kovalama değil midir? Bedavadan elektrik kesildiğine mi yanalım açma kapama parasına mı… Tek kelime ile rezalet.”


 
Bir başka şikayet ise şu şekilde:

“Hesap numarası değişmiş haberimiz yok. Faturalarını benim gibi bankadan ödeyen kişiler benim gibi mağdur. Bunun adı resmi yanılt insanları saf yerine koymayın. Sizde biliyorsunuz ki bu tuzağınıza binlerce kişi düşecek. Tabi devlet kontrolü yok ki kim kime gelirse artık. Sayacı okumaya gelen görevli bildiremez miydi veya duyuru asamaz miydi. Her şeyi geçtim bole olacağını biliyordunuz neden 1 ay süre daha vermediniz vatandaşa. Kesinti iade kaydı oluşturdum. İade olmazsa bakalım hangi devlet kurumu vatandaşa sahip çıkıyor.”

 


 

İstanbul’da kaç kişinin bu sıkıntıyı yaşadığı tam olarak bilinmiyor. Ancak faturalarının ödenmediğinden habersiz çok sayıda aboneye gecikme bedelinin yanı sıra kesme-bağlama ücreti de ödemek zorunda bırakıldı.

26 TL olan kesme-bağlama ücretinin KDV’si de aboneye ödettiriliyor. Her kesme-bağlama sonrası bir ay sonraki faturaya yaklaşık 30 TL ek külfet getiriliyor. 

Konu sosyal medyada konuşulan konular arasındaydı. Çok sayıda kullanıcı tepkilerini şu şekilde dile getirdi:


 

 

 

 

 

Konuyla ilgili CLK Boğaziçi Elektrik'ten bir açıklama yapılmadı.

DAHA FAZLA HABER OKU