Sabah gazetesi "Kılıçdaroğlu-Gül yatta görüştü" iddiasının ardından CHP liderinin marinada çekilen fotoğrafını yayınladı

İddiayı ortaya atan Mahmut Övür bugünkü köşesinde iddiaya konu yatın Abdullah Tivnikli ailesine ait olduğunu da yazdı

Kılıçdaroğlu'nun Kalamış Marina'da çekildiği iddia edilen fotoğraf / Kaynak: Sabah

Mahmut Övür 6 Mayıs’taki yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da bir yatta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü iddia etti.

Aynı gün Abdullah Gül’ün ofisininden yapılan açıklamada iddia yalanlandı. Açıklamada “Bugün Sabah Gazetesi'nde Mahmut Övür’ün 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile ilgili yazısı tamamen yalan, kötü niyetli ve saygısızcadır” ifadeleri kullanıldı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahmut Övür o yazısının ardından 2 yazı daha yazdı. Bugünkü köşesinde de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Kalamış Marina’da çekildiğini savunduğu bir fotoğrafı yayınladı ve şu satırları kaleme aldı:
 

“Kılıçdaroğlu, o yata gidişini sadece kamuoyundan veya CHP yönetiminden değil korumalarından bile sır gibi sakladı, ama iletişim araçlarının geliştiği günümüzde vatandaştan saklayamadı. Vatandaş onun kimseye haber vermeden İstanbul Kalamış Marina'daki yata gidişini kare kare görüntüledi.
Bu fotoğraflar Kılıçdaroğlu'nun o yata gittiğinin somut kanıtı. Şimdi kamuoyuna o yata neden gittiğini açıklama sırası Kılıçdaroğlu'nda. Deniz polisine ya da İstanbul polisine haber vermeden, güvenliğini bile hiçe sayarak o yata neden gittiğini toplumu ikna edecek biçimde anlatmalı. Herhalde CHP Genel Başkanı, Ankara'dan İstanbul'a bir saatliğine sadece deniz havası almak için gelmedi. Cevabı merakla bekliyoruz.”


Mahmut Övür Kılıçdaroğlu’nun bindiğini iddia ettiği yatın da hayatını kaybeden işadamı Abdullah Tivnikli ailesine ait olduğunu savundu:
 

“Yazıda belirttiğim gibi Gül'le özel görüşme ihtimalini yatın sahipleri daha da güçlendiriyor. Güçlendiriyor, çünkü yatın sahibi bir süre önce vefat eden ünlü işadamı Abdullah Tivnikli ailesi. Büyük olasılıkla oğlu işin başında ve bu ilişki onunla kurulmuş. Bırakın yatın içinde kimlerle gizli görüşme yaptığını, eski Cumhurbaşkanı Gül'e de yakınlığıyla bilinen Tivnikli ailesine ait Yannina isimli yatta CHP Genel Başkanı Kılıçardaroğlu'nun ne işi var?”


Övür’ün yazısının tamamına şu linkten ulaşılabilir.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU