Endonezya’da oruç tutanlar savaş uçaklarıyla sahura kaldırılıyor

Savaş uçaklarına verilen bu ilginç görev, kimini mutlu etse de durumdan rahatsız olanlar var

Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı / Fotoğraf: Reuters

Ramazan ayı boyunca Endonezya'nın Cava adası sakinleri savaş uçaklarıyla sahura kalldırılacak.

Endonezya’da yayın yapan Kompas gazetesine konuşan Endonezya Hava Kuvvetleri sözcüsü Soes Yauris, “İnsanları sahura kaldırmak için gece yarısı uçmak çok karmaşık bir görev” dedi.

Yauris, bu uygulamanın başlatılmasındaki ilk amacın gündüz oruç tuttukları için eğitim yapamayan pilotlara, gece verimli bir görevin verilmesi olduğunu söyledi. 

Savaş uçaklarının alçak uçuş yaparak oruç tutmak isteyen vatandaşları sahur yapmaları için uyandırdığını ve bu uygulamanın birkaç yıldır devam ettiğini söyledi.

 

Sözcüye göre buradaki amaç Endonezya Hava Kuvvetleri ile halk arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi. Ancak sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren bazı kullanıcılar, gece uçak sesinden dolayı korktuklarını söylüyor.

Uygulamayı eleştiren bir Twitter kullanıcısı, “Bunun çok zorunlu olduğunu düşünmüyorum. Herkes Müslüman değil ve oruç tutmayanlar da var. Bizim sahur yaptığımız saatlerde onlar uyku halinde oluyor. Lütfen buna bir son verin” diye yazdı.

Endonezya Hava Kuvvetleri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, uçuşların Cava adasında bulunan Surabaya,  Surakarta, Klaten, Sragen ve Yogyakarta başta olmak üzere adanın çeşitli kentlerinde uygulanacağını bildirdi.

 

Independent Türkçe

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU